Gerjanneke Koeslag, Minke Terwel en Frits Hardeman (vlnr) tonen de duurzame boekverpakkingen.
Gerjanneke Koeslag, Minke Terwel en Frits Hardeman (vlnr) tonen de duurzame boekverpakkingen. CHE

Duurzame Edese samenwerking met herbruikbare boekverpakkingen

28 februari 2024 om 13:08 Zakelijk

EDE De Christelijke Hogeschool Ede is een duurzame samenwerking gestart met de herbruikbare verzendverpakkingen van NOBOX van het Edese Atelier Revive. De herbruikbare verpakkingen die gemaakt zijn van restproductie van vrachtwagenzeilen worden momenteel gebruikt voor het verzenden van boeken.

Medewerkers van de CHE bestellen hun boeken bij Boekhandel Frits Hardeman in Ede. Tot een half jaar geleden werd elk besteld boek ingepakt in bruin papier, om beschadiging tijdens het vervoer tegen te gaan. Inmiddels wordt er al een half jaar gebruik gemaakt van de duurzame verpakkingen van NOBOX. CHE-inkoper Gerjanneke Koeslag: ,,De NOBOX werkt voor iedereen in dit proces. De NOBOX-verpakkingen zijn na 6 maanden gebruik nog in perfecte staat en gaan nog wel 10 jaar mee.”

NOBOX is ontstaan vanuit de overtuiging dat verzenden gepaard kan gaan met afval vermindering. Daarom maakt NOBOX van restproductie vrachtwagenzeilen herbruikbare verzendverpakkingen. Deze verpakkingen worden geproduceerd bij Atelier Revive in Ede waar betaalde banen gecreëerd worden voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie