OptiCool zorgt op verschillende manieren voor de aircosystemen.
OptiCool zorgt op verschillende manieren voor de aircosystemen. OptiCool

OptiCool is gecertificeerd installateur in aircosystemen: ‘Warm in de winter én koel in de zomer’

3 april 2024 om 15:30 Zakelijk

EDE Het was een natte Hollandse winter en het lekkere voorjaarsweer laat nog even op zich wachten, maar het zou zomaar weer een hete zomer kunnen worden. ,,Wees voorbereid en maak nu een afspraak voor een adviesgesprek voor een aircosysteem. Een installatie die kan koelen, verwarmen, ventileren, ontvochtigen en zelfs de lucht kan zuiveren”, zegt Nienke Hovestad van OptiCool.

OptiCool is specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de particuliere markt. ,,Onze werkwijze probeert zich te onderscheiden door een persoonlijke service. Wij luisteren naar de wensen van de klant. Wij komen op afspraak bij de mensen thuis om te beoordelen en bekijken hoe de klimatologische situatie ter plekke is. Alleen dan kunnen wij een goed advies geven. De installatie kan in elke ruimte worden aangebracht, afhankelijk van de indeling van het huis, uiteraard. Met een afstandsbediening of met uw telefoon in te stellen. Gemak dient de mens.” 

OPTICOOL IS EXPERT

Met een team van zo’n vijftien medewerkers installeert het bedrijf aircosystemen bij particulieren thuis. OptiCool zorgt voor het aanbrengen van koelsystemen, die tegelijkertijd ook, zeer zuinig, voor warmte kunnen zorgen. ,,Is het in de winter op zolder juist heel koud? Of heeft de luchtvochtigheid een negatieve invloed op de gezondheid? Een airco biedt in veel gevallen uitkomst. In de zomer een lekker aangenaam koel huis, in de winter is het juist lekker warm.”

KLIMAATBEHEERSING

Dat de systemen zorgen voor verkoeling is breed bekend. Airconditioning zorgt voor klimaatbeheersing; dat betekent dat ze ook de ruimte kunnen verwarmen. ,,Het vooroordeel dat airconditioning alleen in de zomer wordt gebruikt, nemen we daarmee meteen weg.” 

Ventileren gebeurt met de ingebouwde ventilator, die de warme of koude lucht verplaatst. ,,Zo kunnen ramen en deuren dicht blijven, zullen vliegen en muggen de ruimte zoveel mogelijk vermijden en kan in vochtig gevoelige ruimtes schimmelvorming voorkomen worden.” 

Tevens kan de luchtvochtigheid worden geregeld. Belangrijk voor bewoners die last hebben van astma- en andere longproblemen. Daarnaast zijn er systemen die de lucht zuiveren van bacteriën, schimmels en huisstofmijt. 

DESIGN

Er is een grote diversiteit aan modellen, kleuren en formaten. ,,Het moet matchen met de mogelijkheden in de woning en de wensen van de klant”, aldus Nienke. ,,We kunnen de apparatuur eventueel spuiten in een specifieke kleur, passend in een interieur.”

,,De tijd dat aircosystemen alleen geschikt waren voor bedrijfspanden en instellingen is al lang voorbij. Het kan allemaal in een woning, omgebouwde garage, chalet, vakantiehuisje of stacaravan”, vertelt Nienke. Pro-actief de huizen tot een klimaatneutraal en aangenaam stekje verbouwen is het advies dat Nienke geeft aan huizenbezitters.

Maak voor meer informatie een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie. Telefoon: 0318-240001 Kijk ook eens op: opti-cool.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door OptiCool. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie