Simon heeft de keuken verlaten voor een werkplek in het groen.
Simon heeft de keuken verlaten voor een werkplek in het groen. Studio Pothoff

Simon gooide het roer om: van kok naar ecologisch hovenier

16 april 2024 om 15:34 Zakelijk

LUNTEREN Simon besloot het roer om te gooien en te kiezen voor een baan en een opleiding in de groene sector. Als ecologisch hovenier staat hij dagelijks in een groene biodiverse omgeving. 

Simon heeft de keuken verlaten voor een werkplek in het groen. Nu staat hij bij zonsopkomst in een prachtig park met inheemse planten en bloemen. ,,Als kok stond ik altijd in een benauwde, hete ruimte. Nu sta ik in het grote veld onder de hemel! Het is heel bijzonder als je op je werk ziet hoe de zon langzaam opgaat. Met dauw op de planten en vogels die over je heen vliegen. Dat zijn magische momenten. Als ecologisch hovenier vind ik het belangrijk om in gesprek te gaan met mensen. Hen te laten zien dat hun tuin een mooie plek is voor insecten en dat ze minder bestrating nodig hebben. We verliezen biodiversiteit en ik vind het belangrijk daar iets aan te doen.”

Simon volgde de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Dit is een avondopleiding, die je bij VeluwePlant in Lunteren kunt volgen. Alle basisvaardigheden van het hoveniersvak komen aan bod. Benieuwd of een groene opleiding ook bij jou past? Laat je informeren op één van de informatiebijeenkomsten. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomsten is niet nodig; belangstellenden kunnen op elk moment binnenlopen.

Informatiebijeenkomsten in april:
17 april van 17.30 – 20.30 uur
24 april van 15.00 – 20.30 uur
Locatie: VeluwePlant, Scharrenburgersteeg 14, 6741 LT Lunteren

VeluwePlant werkt voor de hoveniersopleidingen samen met Zone.college. Opleidingsadviseurs van Zone.college zijn op 17 en 24 april aanwezig voor meer informatie over het hoveniersvak, de verschillende opleidingsmogelijkheden en eventuele financiële tegemoetkomingen.

Meer informatie is ook verkrijgbaar door direct contact op te nemen met de afdeling Groei.zone van Zone.college via contact@zone.college of 088-2620703. Het groenvak is een vak met toekomst. De bedrijven zitten te springen om mensen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Zone.college. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie