Mirjam van der Linden, voorzitter Raad van Toezicht en Marije Eillebrecht, directeur-bestuurder Malkander. Mirjam van der Linden vouwt de Z-card uit.
Mirjam van der Linden, voorzitter Raad van Toezicht en Marije Eillebrecht, directeur-bestuurder Malkander. Mirjam van der Linden vouwt de Z-card uit. Malkander

Malkander geeft met ‘Atlas’ richting voor de toekomst

17 april 2024 om 14:41 Zakelijk

EDE Met een zogeheten ‘Atlas’ presenteerde welzijnsorganisatie Malkander afgelopen maandag 15 april een kijkplaat waarin richting voor de toekomst wordt weergegeven. Er is bewust gekozen om een koers te beschrijven en richting te bepalen in plaats van een traditioneel meerjarenbeleidsplan te schrijven. Omdat de wereld nogal in beweging is en Malkander wendbaar wil zijn en snel wil schakelen, is het belangrijk om goed kaart te kunnen lezen. Welke trends en ontwikkelingen zien we in de samenleving en wat heeft Malkander inwoners hierbij te bieden. Deze onderwerpen zijn onder meer te zien en te lezen in de kleurrijke Atlas van Malkander. 

Malkander is een onafhankelijke welzijnsorganisatie die inzet op een duurzame samenleving, bezig is met innovatie en uitgaat van met elkaar en voor elkaar, zodat inwoners er voor elkaar kunnen zijn. Want samen kom je immers verder. Om deze reden is Malkander dan ook in gesprek gegaan met inwoners, vrijwilligers, netwerkpartners en medewerkers om een richting voor de toekomst te bepalen. 

Tijdens deze gesprekken kwamen thema’s als mentaal gezond, kansrijk opgroeien, vitaal ouder worden en bestaanszekerheid aan bod. Malkander zet hiermee in op sterke gemeenschappen en buurten, een belangrijke oplossing voor meerdere grote vraagstukken zoals die in de zorg, eenzaamheid, bestaanszekerheid en de verharding in de samenleving. 

Samen met vrijwilligers, inwoners en netwerkpartners werkt Malkander aan sterke gemeenschappen en buurten, met betrokken sociaal werkers en jongerenwerkers. Zij zijn experts in welzijnswerk en zijn de enige professionals die in de buurten werkt tussen en met inwoners, en die in gesprek kunnen gaan over alle leefgebieden. 

Zij gaan uit van de hele mens en versterken welzijn en veerkracht, met de ambitie dat alle inwoners van de gemeente Ede zich thuis voelen en tot hun recht komen in hun eigen buurt. Samen wordt gewerkt aan het mooist mogelijke Ede.

Nieuwsgierig naar de richting voor de toekomst van Malkander? De Atlas is digitaal te lezen op www.malkander-ede.nl onder kopje ‘over Malkander’ of telefoonnummer 0318-208080 voor een papieren versie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie