Afbeelding
Dick Martens

Het gezicht van Ede Centrum: Claudia Kampert en Emma Rutenfrans

17 april 2024 om 07:00 Zakelijk

EDE In ’het leukste straatje van Ede’, de Vendelstraat, waan je je als je bij crêperie LaVendel binnenstapt al direct in Frankrijk. De geur van crêpes komt je tegemoet en de lavendel is ook prominent aanwezig. Evenals kleur op de wanden en gedecoreerd in vaasjes op de tafeltjes. En dat is ook het doel waarmee Claudia Kampert (53) samen met dochter Emma Rutenfrans (25) hun droom zagen uitkomen, een eigen horecazaak beginnen. Crêperie LaVendel opende op 2 februari jongstleden haar deuren. 

door Dick Martens

,,De naam LaVendel is door mijn man bedacht”, legt Claudia uit. ,,Hij kreeg ineens die ingeving. Het klinkt Frans en we zitten hier aan de Vendelstraat, dus echt heel toepasselijk.” Het idee om ooit wat voor zichzelf te gaan beginnen had Claudia al vanaf haar twintigste in haar hoofd. ,,Hoe of wat wist ik eigenlijk nog niet, maar inmiddels dertig jaar later heb ik de knoop doorgehakt. Ik had altijd al een passie voor eten en drinken, heb ook een koksopleiding gevolgd. In coronatijd werkte ik bij 30ml Coffee&Food, dat was ‘daghoreca’. Ik vond het heel leuk en tegelijkertijd dacht ik: ‘dat wil ik ook’. Maar Ede had al wel veel koffie- en lunchtentjes. Ik wilde heel wat anders, toen kwam ik op het idee van een crêperie. In heel de wereld is dat fenomeen bekend, maar in Nederland nog niet. Een toen ook dit pand nog eens op ons pad kwam, werd onze droom ‘ineens’ werkelijkheid.”

Het pand onderging na vier jaar leegstand een ware metamorfose. ,,Onze openingsdag, 2 februari, is in Frankrijk de dag waarop La Chandeleur, de traditionele Nationale crêpe dag wordt gevierd.” Ervaring met het bakken van crêpes had Claudia (nog) niet. ,,Maar ik dacht dat ik dat ook wel zou kunnen. En dat klopte, het gaat prima.” Crêpes, galettes en croissants staan er inmiddels in allerlei variaties op de kaart. ,,We willen geen massa, maar we gaan voor kwaliteit, ieder gerecht krijgt aandacht. Wij koken met vitamine L(iefde). Maar we gaan binnenkort wel naar Bretagne, daar waar de crêpes en galettes vandaan komen. Inspiratie opdoen voor de nieuwe menukaart en ons er nog verder in verdiepen. Daar, in Saint Malo zit ook het Atelier de la Crêpe. Een werkvakantie dus.”

LaVendel is elke maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. ,,Klanten kunnen hier ook de laptop openklappen op één van de werkplekken en gebruikmaken van onze stopcontacten en de gratis wifi.” Voor info: Instagram @creperielavendel.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de pagina Ede Centrum groen en gastvrij, die u wordt aangeboden door Platform Ede Centrum. Tips? Mail naar office@edecentrum.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie