Martin Henzen bij zonnepanelen die zijn aangelegd in een tuin van een particulier.
Martin Henzen bij zonnepanelen die zijn aangelegd in een tuin van een particulier. Ted Walker

Valleistroom ook voor particulieren

31 juli 2019 om 17:31 Zakelijk

EDE Zelf energie opwekken en de elektriciteitsrekening zien dalen. Het aanschaffen van zonnepanelen is voor veel mensen al de normaalste zaak van de wereld. ,,Een goed advies en een scherpe prijs, daar gaat het om’’, vindt Martin Henzen van Valleistroom uit Ede.

Ted Walker

De uit Ede afkomstige Henzen heeft een missie. ,,We willen met Valleistroom het aanschaffen van zonnepanelen voor particulieren bereikbaar maken. Wij bedienen ook de zakelijke markt en installeren zeer grote projecten voor bedrijven, overheden en projectontwikkelaars. Wij kopen daarom groot in en dat heeft als gevolg dat wij scherpe prijzen betalen voor zonnepanelen, omvormers en montagematerialen. En daar kan de huizenbezitter nu ook van meeprofiteren.’’

GEEN BTW Volgens Henzen is het interessant om zo snel mogelijk een afspraak te maken als mensen overwegen om zonnepanelen aan te schaffen. ,,De belastingdienst stimuleert nu nog de aanschaf door de btw terug te geven aan particuliere kopers. De btw op de panelen maar ook op arbeid kunnen dus ook door een consument worden teruggevorderd.’’

SALDEREN Naast het terugvorderen van de btw is onlangs de ‘salderingsregeling’ verlengd. ,,Salderen houdt in het kort in dat te veel opgewekte energie in de zomer verrekend wordt met vaak een tekort in de winter. Over de stroom die in de zomer aan het net is geleverd, betaalt de klant geen energiebelasting, opslag duurzame energie en btw." ,,Daarnaast kan het zo zijn dat aan het eind van een jaar blijkt dat de klant meer stroom aan het net heeft geleverd dan zij zelf heeft gebruikt. In dat geval betaalt de energiemaatschappij een terugleververgoeding. De salderingsregeling is onlangs verlengd tot 2023."

TOEKOMST Henzen: ,,Hoeveel stroom ga ik gebruiken in de toekomst? Wat is verstandig en welk systeem heb ik daar voor nodig? Een groot verschil tussen Valleistroom en andere bedrijven is dat wij per opdrachtgever ver vooruit denken. Het complete zonne-energie systeem is op uw wensen af te stemmen."

,,Een belangrijk onderdeel in de toekomst worden ongetwijfeld batterijen die zelf opgewekte stroom kunnen opslaan, deze batterijen worden steeds beter en betaalbaarder. Maar daar moet je dan wel nu rekening mee houden, anders kun je straks het complete plan vernieuwen, en dat is echt zonde."

BINNEN TWEE WEKEN OP DAK ,,We hebben vaste complete pakketten samengesteld. Bijvoorbeeld zes, acht of tien panelen. Maak nu een belafspraak en profiteer nog mee. Wij vertellen u direct wat de kosten voor uw zonnestroomsysteem zijn en als u akkoord bent, ligt het hele plan gegarandeerd binnen twee weken op uw dak. We gaan pas weg als alles werkt, inclusief de app op uw mobiele telefoon’’, belooft Henzen tot besluit.

p Meer informatie: www.valleistroom.nl of 0318-250123.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie