Met hun cateringbedrijf Behind Fusion Mind willen de ondernemers culturen bij elkaar brengen.
Met hun cateringbedrijf Behind Fusion Mind willen de ondernemers culturen bij elkaar brengen. Bouchra Lahrech

Catering brengt culturen bijeen

26 september 2019 om 06:52 Zakelijk

EDE Chirine Belbachir, Mirthe Smidt en hun vriendin Safiye behaalden een tijdje geleden een ereprijs tijdens de wedstrijd ZomerOndernemer Food Valley. Hun prijs werd speciaal in het leven geroepen omdat het drietal als enige ging voor een sociaal ondernemerschap. ,,Wij verzorgen halal en vegetarische maaltijden."   

Jan de Boer

Tegenwoordig heeft het drietal samen met de 13-jarige Nadine Belbachir een eigen cateringbedrijf Behind Fusion Mind. Het idee om aan de wedstrijd mee te doen kwam van Nadine. Zij mocht echter niet mee doen vanwege haar leeftijd. Jongeren tussen de 15 en 22 jaar konden met het starten van een eigen onderneming worden geholpen. ,,Het was heel vervelend dat ik niet mee mocht doen. Ik had al het cateringbedrijfje Tajine Express, ik kreeg opdrachten om eten te maken bij verjaardagen en feestjes," legt Belbachir uit.

BASIS Tijdens de wedstrijd leerden de deelnemers de basiselementen van het ondernemen, denk aan een bedrijfsplan schrijven, boekhouden, netwerken en klanten werven. Maar ze leerden ook meer over bijvoorbeeld marketing en social media. Tijdens wekelijkse terugkomdagen bezochten ze lokale ondernemers en kregen ze workshops, presentaties en rondleidingen. Het project sloot af met een feestelijke kick out waarbij de deelnemers hun bedrijf presenteerde voor een groot publiek. ,,Je leerde heel veel verschillende dingen, hoe je moet ondernemen en boekhouden. We hebben super veel andere mensen ontmoet. We konden elkaar helpen," herinnert Mirthe Smidt zich.

CULTUREN SAMENBRENGEN Het drietal wil volgens Chirine Belbachir het cateringbedrijf gebruiken als middel om meiden van verschillende culturen samen te brengen door het eten en het koken, zodat ze meer verantwoordelijkheid krijgen. ,,Ook voor ontwikkeling en het netwerken voor later. Ik heb tijdens de cursus geleerd waar ik invloed op heb en waar ik geen invloed op heb. Invloed heb ik op hoe ik dingen aanpak, ik heb beter geleerd hoe ik moet presenteren, dat vond in het begin best moeilijk."

Chirine Belbachir, Mirthe Smidt en Safiye zijn blij dat ze meededen aan de wedstrijd. ,,Het gaat ons helpen in de toekomst." De eerste twee opdrachten heeft Behind Fusion Mind al op zak. Zo gaan zij eten verzorgen tijdens de themabijeenkomst 'Puber Brein' op 2 oktober in Cultura en het nationale integratiediner dat op 10 oktober wordt gehouden in Cultura. Het gaat Behind Fusion Mind niet alleen om de hapjes. Men wil ook de discussie op gang brengen.

De Edese meisjes zijn ook begonnen met Buddy Food. ,,Dat houdt in dat wij maaltijden gaan verzorgen voor oudere mensen. Dat kunnen zij op twee dagen in de week, op zondag en donderdag, krijgen. Samen met die mensen zijn wij van plan dat op te eten. Oudere vrouwen zullen helpen met het koken."

Wie belangstelling heeft kan via behindfusionfood@gmail.com in contact komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie