Vier-sterrenhotel de Reehorst in Ede.
Vier-sterrenhotel de Reehorst in Ede. De Reehorst

Ede heeft ruimte voor luxere hotels volgens ontwikkelkader

12 november 2019 om 16:39 Zakelijk

EDE Wie als ondernemer in Ede hotelkamers wil realiseren, doet er goed aan om dit in het luxere segment te doen. Ede heeft namelijk veel driesterren hotels en congreslocaties en relatief weinig viersterren hotels, blijkt uit het ontwikkelkader hotels dat de gemeente Ede samen met de hotelbranche heeft laten opstellen.

Diverse ondernemers willen de komende jaren zo'n 400 tot 500 hotelkamers realiseren in Ede, voor een groot deel in het viersterrensegment. En dat kan de huidige markt niet aan volgens het onderzoek. De markt kan de komende vijf jaar een groei van zo'n 250 tot 300 kamers aan. In de gemeente Ede zijn momenteel 560 hotelkamers. De meeste kamers zijn in Lunteren te vinden, daaropvolgend Ede en Otterlo.

KIEZEN ,,Dat beteken dat we moeten kiezen'', zegt wethouder Willemien Vreugdenhil. ,,We willen voorkomen dat er meer van hetzelfde komt. Nieuwe hotels moeten wat toevoegen aan de markt. Door daarop te toetsen houden we de markt voor alle ondernemers gezond en voorkomen we ontwrichting.''

VERGROTEN Het bieden van meer redenen om in Ede te overnachten is een manier om de markt te vergroten. De zakelijke markt groeit als zich meer bedrijven in de regio vestigen. De agrifoodcluster biedt kansen in dit vlak. Verder kunnen liefhebbers van de natuur, rust en WO-II geintresseerden door hoteliers, overheid en andere betrokkenen worden verleid om in Ede te overnachten. De gemeente probeert de toerisme te stimuleren door verouderde hotels te moderniseren en transformeren.

TOEKOMST Het Ontwikkelkader is een startpunt. Afspraak is dat de gemeente samen met de hotelondernemers blijft werken aan een gezonde hotelsector. Vanaf volgend jaar wordt samen met Ede Marketing hiervoor een platform opgericht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie