Afbeelding
Arjan van Bruggen

Burgemeester Ede tegen horeca: 'Ik leef met jullie mee'

Zakelijk Coronavirus

EDE Burgemeester René Verhulst van Ede leeft mee met de horeca in zijn gemeente. Dat laat hij weten in een brief aan de horecabedrijven. De bedrijven moesten zondag om 18.00 uur de deuren sluiten in verband met de maatregelen voor bestrijding van het coronavirus. ,,Het is een heftige tijd en het is lastig te zeggen hoe lang het gaat duren", aldus de burgemeester in zijn brief. ,,Ik leef met jullie mee." Lees hieronder de volledige brief:

Beste vrienden van de Edese horeca,

De verdergaande maatregelen tegen het coronavirus raken iedereen in Nederland, maar gisteren ineens jullie ook bijzonder. Ik wil iedereen van harte bedanken hoe de maatregel gisteren is opgepakt. Trouwens ook zaterdag al, toen het nog ging om niet meer dan 100 personen binnenlaten.

Als ondernemer wil je gasten het naar de zin maken en als je dan je bedrijf moet sluiten heb je precies het tegenovergestelde verhaal. En dan nog het gemis aan inkomsten voor je bedrijf en je medewerkers. Mijn neiging is om iedereen persoonlijk een hart onder de riem te steken, maar dat lukt niet, vandaar dit persoonlijke bericht aan iedereen werkzaam in de horeca.

Dit is best een heftige tijd en het is lastig te zeggen hoe lang het gaat duren, ik hoop het niet, maar ik vermoed nog wel een aantal weken. Ik hoop dat we elkaar steunen en helpen waar dat kan. Als ik zie wat er in korte tijd nu al binnen de gemeente wordt opgezet dan kunnen we met z'n allen heel veel.

De overheid richt zich op het door laten gaan van de vitale processen in de samenleving zoals de zorg, hulpdiensten en voedselsector. Voor de mensen is ook de horeca belangrijk om bijvoorbeeld met elkaar te ontspannen. En dit laatste kan nu even niet, daar moet iedereen zich van bewust zijn. Maar deze periode is ook een keer afgelopen en dan hoop ik dat we met z'n allen de draad weer kunnen oppakken.

Veel sterkte toegewenst, ik leef met jullie mee.

René Verhulst, burgemeester

advertentie