Niels en Nathalie Kemperman in de behandelkamer van NK2 Mondhygiënisten.
Niels en Nathalie Kemperman in de behandelkamer van NK2 Mondhygiënisten. Ted Walker
Advertorial

NK2 Mondhygiënisten weer geopend

3 juni 2020 om 13:03 Zakelijk

EDE Nadat NK2 Mondhygiënisten van Nathalie en Niels Kemperman korte tijd de deuren sloot is de praktijk voor mondhygiëne weer geopend. ,,We hebben onze deuren op eigen initiatief tijdelijk gesloten omdat we even wilden aanzien wat het coronavirus ging doen en wat dit voor gevolgen voor ons en onze patiënten zou kunnen hebben. We weten nu op welke wijze we veilig kunnen werken, dus we zijn weer aan de slag’’, vertelt Nathalie Kemperman.

Ted Walker

Het protocol dat de twee volgen is uitgebreid maar geeft de zekerheid dat zowel zij zelf als hun patiënten geen risico lopen op het oplopen van het coronavirus als gevolg van een behandeling. ,,We doen er alles aan’’, zegt Niels. ,,Het laatste wat je wilt als hulpverlener is dat iemand ziek wordt na een behandeling in je eigen praktijk. We trekken per patiënt zo’n tien minuten extra uit voor desinfecteren.’’

DESINFECTEREN Het schoonmaken dat Nathalie en Niels doen gaat in deze tijd veel verder dan voorheen. ,,We desinfecteren alles wat een patiënt aangeraakt heeft. Dat beperkt zich dus niet tot de deurklink aan de binnen en de buitenkant. Ook de balie en de stoel worden grondig gereinigd. Daarnaast plannen we nu zo dat patiënten elkaar in principe niet tegen komen in onze wachtruimte’’, zegt Nathalie.

GEEN DIRECT CONTACT MEER Van de patiënt van NK2 wordt verwacht dat zij de mond een minuut lang spoelt met 1% waterstofperoxide en dat de handen met een alcohol gel worden gedesinfecteerd. ,,Naast al deze maatregelen is het ook nieuw in onze praktijk dat Niels en ik met een kap voor ons hoofd werken. Daarmee is er dus geen direct contact meer tussen behandelaar en patiënt. Of dat tijdelijk is? Nee, we zijn erachter gekomen dat dit voor ons erg prettig werkt, dus dat is een blijvertje’’, zegt Nathalie.

IMPACT De coronacrisis heeft ook Nathalie en Niels de nodige zorgen gebracht. ,,Weet je wat het is’’, legt Niels uit. ,,Dit vak kies je omdat je mensen wilt helpen. Wij zijn inmiddels een klein jaar bezig met onze eigen praktijk en kennen onze patiënten dus steeds beter. We bouwen een band met hen op. En als je dan ziet dat de gezondheid van onze patiënten achteruit loopt terwijl we daar met elkaar in geïnvesteerd hebben, dat laat me niet koud.’’

WELKOM ,,Maar het is wel aan de patiënt zelf of hij/ zij het op dit moment veilig genoeg vindt om ons te bezoeken. Wij voelen ons veilig, ander zouden we echt niet aan de slag gaan. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om ons weer te bezoeken’’, aldus Nathalie en Niels Kemperman van NK2 Mondhygiënisten.

NK2 Mondhygiënisten is gevestigd aan de Stationsweg 13, 6711 PJ in Ede. Kijk op nk2mondzorg.nl voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie