Yvonne en Matthieu Lawalata, buiten voor de eigen gym, gereed om leden te ontvangen.
Yvonne en Matthieu Lawalata, buiten voor de eigen gym, gereed om leden te ontvangen. Freek Wolff
Advertorial

‘We kunnen wel een stootje hebben’

3 juni 2020 om 17:05 Zakelijk

EDE ‘Learn, Absorb, Work, Achieve’ zijn de kernwoorden die staan voor Lawa’s Gym, gym voor Martial Arts. Eigenaren Matthieu en Yvonne Lawalata weten als geen ander wat dit betekent: de coronatijd krachtig trotseren.

Een gloednieuwe mat en constructies met uitnodigende bokszakken staan buiten strak opgesteld. Gereed om weer een groep met kinderen te ontvangen, want in de buitenlucht is het weer toegestaan om de skills te beoefenen.

,,In het begin denk je dat die ‘griep’ wel over zal waaien. Maar toen de ernst al snel duidelijk werd, hebben we op 13 maart direct de deur gesloten. Want veiligheid voor onze leden en docenten staat voorop”, vertelt Matthieu.

Lawa’s Gym begon online meteen met het aanbieden van video’s waarop home-workouts te zien zijn. ,,Die namen we elke werkdag op, samen met onze kinderen. Dus met filmpjes van complete lessen voor alle leeftijden en disciplines. We werkten ons letterlijk in het zweet, zodat je laat zien dat je zelf als eigenaren keihard werkt en er alles aan doet, om je leden te inspireren.”

Door onze persoonlijke band met de leden en de goede sfeer in de lessen is het ledenverloop tot nu toe niet anders dan voor de crisistijd en willen ze nogmaals alle trouwe leden bedanken. Er komen nu al bijna vijfhonderd sportliefhebbers naar Lawa’s Gym voor Kickboxing, Grappling, BJJ, Boxing, MMA, JuJutsu, Kickboxing Ladies Only, Bokszaktraining, TuimelJudo, Judo, G-Judo en LesMills Grit Series. Samen met hun team realiseerden ze dit in bijna een jaar tijd en de school stond op het punt van uitbreiden, wat door corona even in de koelkast staat.

,,We kunnen dus wel een stootje hebben”, zegt Matthieu met een glimlach. ,,Dat incasseren moet natuurlijk niet te lang duren. Het was mooi dat het al snel toegestaan werd dat kinderen tot en met twaalf jaar alles weer mochten doen. Jongeren van dertien tot en met achttien mochten ook trainen, met inachtneming van anderhalve meter afstand. Daarnaast mogen de volwassenen inmiddels ook weer trainen. Alle trainingen vinden buiten plaats, en als alles goed verloopt mogen we 1 juli ook weer naar binnen.”

Speciaal voor deze situatie hebben ze in een online registratie programma geïnvesteerd en in aanpassingen binnen in de gym, wat volgens protocol en veiligheid nodig is. Ook zijn er nieuwe Les Mills-lessen van een half uur geïntroduceerd. Hier gaat het om Grit Series, waar ook gloednieuw materiaal voor is aangeschaft.

Het blijft voor het echtpaar koffiedik kijken richting toekomst. ,,De voorspellingen over het verloop van deze crisis zijn verschillend, maar wij kunnen goed incasseren. En samen met ons team komen we altijd sterker terug.”

Info: Lorentzstraat 4-12 in Ede, Van der Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren, www.lawasgym.nl, info@lawasgym.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie