Robin van Denderen in gesprek met een klant.
Robin van Denderen in gesprek met een klant. Schuiteman Accountants & Adviseurs
De Gelderse Kring vertelt

‘Steeds meer bedrijven op kantelpunt’

28 oktober 2020 om 15:10 Zakelijk

EDE/REGIO De coronacrisis zet ondernemers soms niet alleen voor het blok, er liggen ook nieuwe kansen. Toch weet je als ondernemer niet altijd de juiste richting te kiezen. Gelukkig staat het team van Schuiteman M&A – Corporate Finance met raad en daad voor hen klaar. Senior Business Consultant Robin van Denderen vertelt er meer over.

Feike Klomp

Schuiteman M&A - Corporate Finance begeleidt ondernemers bij strategische koersbepaling, opvolging, fusies en overnames, bedrijfsoverdrachten, kapitaalinjecties en andere financieringsvraagstukken. ,,Dat is de fundering van ons kantoor.” Van Denderen merkt dat er steeds meer bedrijven zijn die op een kantelpunt staan. Wat doe je als je bedrijf gaat omvallen? Welke stip op de horizon is er? Een tip van Schuiteman is: stel je besluit niet langer uit, doe iets met dat onderbuikgevoel, en vraag om advies.

VERKOOPKLAAR ,,De kracht van ons team is een mix tussen financiële en juridische know how”, legt Van Denderen uit. ,,Voor veel ondernemers is een bedrijfsoverdracht een uitdaging. Daar komt veel bij kijken. Ook voor familiebedrijven is een overname vaak onbekend terrein. Oprecht en betrokken wijzen we de weg naar het helemaal verkoopklaar maken van het (familie)bedrijf. Wij denken mee en zorgen met onze financiële en juridische kennis voor een stevig fundament waar je verder op kan bouwen, want op onaangename verrassingen achteraf zit natuurlijk niemand te wachten. Ons advies is: begin er tijdig aan. Dat geeft meer rust en helderheid.”

Schuiteman biedt bij een bedrijfsoverdracht pre-verkoopadvisering, het opstellen van een informatiememorandum, het zoeken en selecteren van geschikte overnamekandidaten, due diligence-onderzoek en assistentie bij onderhandelingen en documentatie.

Van Denderen: ,,Wij ondersteunen onze klanten ook op het gebied van business valuation (bedrijfswaardering). Dat is een proces om de huidige economische waarde van het belang van een eigenaar in een bedrijf te schatten. We denken graag mee en bepalen samen met u de strategische koers. Daarnaast zijn wij ook een veelgevraagd partner bij conflicten.”

Informatie: Schuiteman M&A - Corporate Finance. Thorbeckelaan 95, 3771 ED Barneveld. T: 0342-411200. E: info@schuitemanmacf.com I: sma-cf.com 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie