Lokale winkeliers en horeca-ondernemers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.
Lokale winkeliers en horeca-ondernemers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Job Oldegbers
Advertorial

Steun voor horeca en winkelier

25 november 2020 om 13:30 Zakelijk

EDE Het is een zware tijd voor ondernemers, dus juist nu kunnen zij de inkopen voor Sinterklaas en kerst goed gebruiken. Om lokale winkeliers en horeca-ondernemers te ondersteunen, is het initiatief #SupportYourLocalsEde onlangs opnieuw ingezet door Gemeente Ede en Ede Marketing. Via de website bezoek-ede.nl/support-your-locals zijn ook dit keer allerlei creatieve, mooie en lekkere initiatieven van lokale ondernemers te vinden.

In deze periode is het voor winkeliers extra belangrijk dat er lokaal wordt gewinkeld. Om het voor winkelend publiek én ondernemers veilig te houden, luidt het advies om zo vroeg mogelijk met de sint- en kerstinkopen te beginnen. Op die manier wordt het bezoek aan de dorpscentra verspreid en worden te drukke winkelstraten vlak voor de feestdagen voorkomen.

STREEKPRODUCTEN De smaak van Ede proeven? Dat kan bij talloze initiatieven waar échte streekproducten van Ede worden gemaakt en verkocht. Bij verschillende boerderijen en plattelandswinkels in Ede zijn eerlijke producten rechtstreeks bij de boer of kweker te koop. Dit zijn producten uit de eigen regio van biologische en traditionele teelt die met aandacht voor mens, dier en milieu tot stand zijn gekomen. Kijk voor verkoopadressen op: bezoek-ede.nl/streekproducten

XON Wie meer inspiratie wil opdoen rondom horeca en streekproducten, wordt komende tijd via XON getrakteerd op een heuse ‘cook off’ serie. In zes uitzendingen gaan lokale chefs uit verschillende dorpen een wedstrijd aan waarin zij koken met streekproducten. Een jury bestaande uit inwoners van de gemeente Ede beoordeelt de gerechten.

Zelf kennismaken met de gerechten van de chefs? Dat kan ook, want deze gerechten zijn terug te vinden op het afhaalmenu van de deelnemende horeca-ondernemer. Meer informatie is te vinden via www.xon.nu en facebook.com/bezoekede

AANMELDEN Met #SupportYourLocalsEde wordt aandacht besteed aan initiatieven van ondernemers en organisaties uit de gemeente Ede die in lijn zijn met de regelgeving van de overheid. Lokale ondernemers en organisaties kunnen hun aanbod presenteren en inwoners levert het volop ideeën om lokaal te blijven ‘shoppen’.

Initiatieven kunnen aangemeld worden via bezoek-ede.nl/support-your-locals. Het lokale aanbod wordt dagelijks geactualiseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie