Afbeelding
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Alex Wynaendts nieuw lid RvT Nationale Park De Hoge Veluwe

22 december 2020 om 17:59 Zakelijk

EDE Alex Wynaendts is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wynaendts neemt per 1 januari 2021 de plek in van Henk Rottinghuis. Het nieuwe lid is oud-CEO van Aegon NV, comissaris bij Air France-KLM en Citigroup en voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijksmuseum.

De overige leden van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn Fred de Graaf (voorzitter), Gerda Verburg en Pieter van Oord, Theo Spek en Peter van Uhm. De statutair directeur is S.E. baron van Voorst tot Voorst. 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 hectare groot en in 1935 ondergebracht in een particuliere stichting die het oorspronkelijke bezit van het echtpaar Kröller-Müller duurzaam in stand houdt. Het Park trekt jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers. 

Het Park is bekend in binnen- en buitenland vanwege het Jachthuis Sint Hubertus, het Museonder, het Park Paviljoen, de gratis Witte Fietsen, de hoge biodiversiteit en de wildzichtbaarheid van edelherten, wilde zwijnen en moeflons. Een ander belangrijke trekpleister in het Park is het internationaal befaamde Kröller-Müller Museum met de tweede Van Gogh collectie ter wereld en een 25 hectare grote beeldentuin met ruim 100 sculpturen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie