Jouke Helder (r) en Gijs Peterse tekenen de overname.
Jouke Helder (r) en Gijs Peterse tekenen de overname. Ted Walker Fotografie
Advertorial

Helder Lunteren wordt Helder VZB

24 februari 2021 om 14:55 Zakelijk

HARSKAMP Met ingang van 15 februari 2021 heeft Helder Lunteren alle activiteiten en medewerkers van VZB Nederland overgenomen. Door samenvoeging van de beide bedrijven wordt een sterke positie gerealiseerd in de markt van wegdekreiniging en vegen. Met de overname van VZB Nederland kan Helder Lunteren een grote stap maken in de ontwikkeling van haar onderneming en behoort ze meteen tot de top 5 van de bedrijven in Nederland binnen deze branche.

door Ted Walker

VZB staat voor Veeg-Zuig-Bedrijf en houdt zich bezig met het schoonmaken van onder andere wegen, terreinen, asfalt en betonverharding. ,,Een bedrijf dat perfect past bij ons past’’, zegt Jouke Helder, eigenaar van Helder Lunteren. ,,De overname was voornamelijk daardoor mogelijk. De doelstelling van VZB Nederland B.V. is kwaliteit boven kwantiteit en verregaande serviceverlening naar de opdrachtgevers. Het beleid van VZB is een steeds verdergaande interpretering van het veiligheid- en gezondheidsplan. Daarnaast is het Arbo- en milieuzorgsysteem geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering. Exact dezelfde zienswijze als Helder Lunteren. Doordat de medewerkers mee over gaan en de bedrijven qua beleid vrijwel identiek zijn, kunnen onze opdrachtgevers ervan op aan dat ze op de oude en vertrouwde manier bediend zullen worden’’, zegt Helder.

NAAMSWIJZIGING Met deze overname zal Helder Lunteren ook een naamswijziging ondergaan. ,,In de toekomst zullen we naar buiten treden onder de naam Helder VZB’’, zegt Helder. Deze handelsnaam zal gebruikt worden naast de andere handelsnamen Helder Lunteren en VZB Nederland.
Voor de uitvoering van de werkzaamheden zal Jouke Helder het aanspreekpunt zijn. Gijs Peterse zal betrokken blijven bij de onderneming, maar wil dat niet meer in die mate waarin hij de afgelopen jaren geacteerd heeft. Voor hem is het moment gekomen om het wat rustiger aan te gaan doen.

Helder Lunteren had al veel werk in de wegenbouw en voor gemeenten. ,,Daarnaast worden we veelal ingezet door bedrijven met een eigen terrein om dit te vegen. De laatste jaren kwamen daar ook steeds meer particuliere terreinen bij’’, vertelt Jouke Helder. Met de overname van VZB Nederland, o.a. straten, wegen, terreinen, asfalt en betonverharding, komen daar weer nieuwe gemeenten, provincies en werk van Rijkswaterstaat bij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie