Een afbeelding van de HorecaVrij-vlag.
Een afbeelding van de HorecaVrij-vlag. L.Cataldi

‘Maak van heropeningsdag horeca een nationale feestdag’

24 februari 2021 om 10:49 Zakelijk

EDE Er moet een nationale feestdag komen als de Nederlandse horeca weer open mag. Dat wil horecaketen De Beren, met ook een vestiging aan de Laan der Verenigde Naties in Ede. 

De Beren is als initiatiefnemer van de actiegroep HorecaVrij een petitie gestart. Door middel van 100.000 handtekeningen moet hun plan op de agenda van de Tweede Kamer komen.

De Beren, die in de herfst van vorig jaar voor de tweede keer de deuren heeft moeten sluiten, vindt dat de maat vol is. in een persbericht schrift het bedrijf dat de actie er voor moet zorgen dat horecazaken meer gehoord worden. Ad Schaap, eigenaar van De Beren: ,,We hebben een lange adem gehad en hebben ons te allen tijde aan de maatregelen gehouden. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Met de lente in aantocht en de dalende besmettingscijfers zien wij daar ook alle kansen voor. Wij, de consument en onze collega’s zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen. Als we straks weer open zijn, gaan we ook niet meer dicht. Het is goed geweest.”

Naast de actie, verkoopt HorecaVrij ook vlaggen. Schaap: ,,We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?’’ 

De petitie is voor het uitroepen van een nieuwe nationale feestdag te vinden op www.horecavrij.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie