Een deel van het  team van Mondzorgcentrum Lunteren met voorop Erwin Roorda.
Een deel van het team van Mondzorgcentrum Lunteren met voorop Erwin Roorda. Ted Walker Fotografie
Advertorial

Mondzorgcentrum Lunteren innoveert: ‘Binnen 1,5 uur een nieuwe kroon’

Zakelijk

LUNTEREN Alweer twee jaar geleden nam tandarts Erwin Roorda de tandartspraktijk aan de Kastanjelaan 3A in Lunteren over van tandarts Erik Zonneveld die ruim 38 jaar Lunterse monden van binnen bekeek. Een mooie uitdaging om de plaats in te nemen van een vertrouwd gezicht. Hoe gaat het nu met Roorda en zijn collega’s van Mondzorgcentrum Lunteren?

door Ted Walker

,,Het gaat goed’’, is het antwoord van Erwin Roorda. ,,We hebben het enorm naar ons zin in Lunteren en zijn dankbaar dat we in de gelegenheid kwamen om de mooie praktijk van Erik Zonneveld over te nemen. Een mooie praktijk in de zin van duurzaamheid en inrichting maar natuurlijk ook mooi in de zin van de plek waar onze praktijk staat. Een prachtige, rustige omgeving die matcht met de rust die wij uitstralen naar onze patiënten’’, zegt Erwin Roorda.

INNOVATIE De Lunterse tandarts is jong en ambitieus. Zijn visie is erop gericht om het zijn patiënten zo makkelijk mogelijk te maken terwijl hij niet afdoet aan kwaliteit. ,,We zijn altijd bezig met innoveren om technisch de beste resultaten te halen en behandelingen voor de patiënt zo prettig mogelijk te maken. Een voorbeeld is het feit dat wij nu in onze eigen praktijk kronen kunnen fabriceren. De patiënt komt binnen met een verzwakte kies en gaat anderhalf uur later met een nieuwe kroon naar buiten’’, vertelt Roorda.

3D SCAN Daarmee is de tijd die voorheen nodig was om een kroon te vervaardigen flink gereduceerd. ,,En dat is niet het enige wat prettig is voor de patiënt. Fijn is ook dat we nu een 3D scan maken van het gebit in plaats van dat we een afdruk maken. We maken eerst de scan en slijpen dan de kies. Als dat klaar is kan de patiënt even wachten of een boodschapje doen. Kort daarna is de kroon klaar en kunnen we deze direct plaatsen. Voorheen duurde dit proces twee weken.’’

SNURKBEUGELS Een prachtige vooruitgang binnen de tandheelkunde. En er is meer nieuws vanuit de praktijk. ,,Ja wat ik nog wel graag wil benoemen is dat wij ook snurkbeugels maken. Wij zijn daar ook een verwijspraktijk voor. Een snurkbeugel is een hulpmiddel tegen snurken en tegen het slaapapneusyndroom. Wat daarnaast nog goed is om te vertellen is dat het aantal tandartsen uitgebreid is en dat we dus geen wachtlijst meer hebben. Nieuwe patiënten zijn dus van harte welkom’’, aldus een enthousiaste Erwin Roorda tot besluit.

advertentie
advertentie