De winkel heeft een kleine facelift ondergaan.
De winkel heeft een kleine facelift ondergaan. Ted Walker
Advertorial

Veda Bikes gebruikte de lockdown nuttig

Zakelijk

EDE Een nieuwe, klantvriendelijk website en de hal heeft een facelift ondergaan. Bij Veda Bikes - De Fietsenhal Ede aan de Frankeneng 5 in Ede hebben ze niet stil gezeten tijdens de lockdowns. ,,Als je dan toch geconfronteerd wordt met sluiting van je winkel, dan kun je de tijd beter nuttig gebruiken’’, zegt Wim Veenendaal, een van de eigenaren van de grootste fietsenwinkel in de regio.

De werkplaats van De Fietsenhal Ede was gewoon open, maar fietsen verkopen was er lange tijd niet bij. Aangezien een nieuwe, meer klantvriendelijke website al langer op het wensenlijstje stond, heeft de familie Veenendaal de tijd die over was, onder andere daarvoor gebruikt. ,,We hebben daar speciaal iemand voor aangenomen’’, vertelt Wim. We zijn een familiebedrijf en we verkopen met drie generaties fietsen. We zijn goed in het verkopen van de juiste fiets, in het maken van aanpassingen. Het digitale gebeuren, zoals een up-to-date website, dat liep bij ons een beetje achter. Nu we een nieuwe website hebben merk ik pas hoe fijn het is dat alles werkt en up-to-date is.’’

VOORDEEL Wim doelt hiermee bijvoorbeeld op de voorraad nieuwe en gebruikte fietsen die voorheen niet op de website stonden. ,,Vanaf nu is dat dus wel het geval’’, zegt hij met een glimlach. ,,Alle fietsen staan op de website en zijn met één druk op de knop te kopen of te reserveren. Ook het aanvragen van een proefrit kan via de website. Onze klanten hebben dus nu het voordeel van een actuele website én een fysieke winkel. Op afspraak kunnen zij kijken en proefrijden. Niet onbelangrijk bij de aanschaf van een fiets.’’

FACELIFT Naast de nieuwe website kreeg dus ook de winkel een kleine facelift. Door de hal heen zijn muurtjes geplaatst, er is een zithoek voor kids en er is veel gewerkt met foto’s van de natuur. Hierdoor heeft de hal een rustigere uitstraling gekregen. ,,We hebben ook echt hele leuke reacties gekregen op de nieuwe aankleding van de winkel’’, vertelt Wim verder. ,,Zelf vind ik de nieuwe hoek met mountainbikes voor jong en oud erg gaaf geworden’’, zegt hij.

Het was meteen de eerste dag dat Veda Bikes klanten mochten ontvangen ontzettend druk. ,,Je merkt gewoon dat mensen weer naar buiten willen’’, zegt Wim. ,,Gelukkig mogen we ook weer mensen op weg helpen. Niet alleen de website en de winkel zijn er klaar voor, ook wij staan te trappelen om weer lekker aan de gang te gaan’’, zegt Wim Veenendaal tot besluit.

advertentie
advertentie