Wandelcoaching in Ede
Wandelcoaching in Ede Ada Groeneveld

Collectief voor wandelcoaches start ook in Ede

Zakelijk Deel je nieuws

Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ (zie https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021). Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed. Tijdens deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Een van de 17 coaches is Ada Groeneveld uit Ede.
Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona
Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Ervaren coach
Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Ada Groeneveld. Ze is al 14 jaar actief als wandelcoach en nog regelmatig verbaasd om te merken dat als mensen in beweging zijn ze ook in hun hoofd in beweging komen.  Zoals Marja die al 15 jaar keihard werkte in een functie die niet bij haar paste en uitgeblust contact met haar opnam. Het wandelen heeft haar ontspanning gebracht en ze heeft de stap gezet naar een nieuwe passende baan.

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op www.wandelcoaches.nl  

Wandelcoaching in Ede
advertentie