Naast medewerkers worden nu ook twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen.
Naast medewerkers worden nu ook twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen. A.S. Watson Health & Beauty Benelux

Kruidvat breidt distributiecentrum Ede fors uit

12 april 2021 om 08:32 Zakelijk

EDE Na een ingrijpende verbouwing heeft A.S. Watson, het moederbedrijf van onder meer Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper de capaciteit van haar ‘e-fulfilment center’ aan de Celsiusstraat in Ede ruim verdubbeld, naar 30.000 vierkante meter. Hierdoor kan zij naar eigen zeggen ‘voldoen aan de enorme groei van het aantal online bestellingen.’ 

,,In de afgelopen jaren heeft de drogisterijketen het aantal online bestellingen telkens met maar liefst ruim vijftig procent zien groeien. Deze forse groei was aanleiding om ons distributiecentrum in Ede flink op te schalen. Wij bouwen de strategie ook in de komende jaren uit, waarbij de verkoop via het online kanaal én in onze fysieke winkels elkaar aanvullen en versterken”, vertelt Yvette Heijwegen, directeur supply chain van A.S. Watson. 

AUTOMATISERING In de enorme hal is ruim 8.000 vierkante meter extra ruimte gecreëerd door het bouwen van tussenverdiepingen. De IT-systemen zijn vernieuwd en er wordt gewerkt met algoritmes om zo efficiënt mogelijke orders te verzamelen. Ook zijn veel processen geautomatiseerd en gemechaniseerd: naast medewerkers worden nu ook twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen. Deze robots rijden rond, herkennen met een elektronisch oog artikelen en zetten deze met hun robotarm in kratten die vervolgens op een transportband worden gezet. In totaal wordt nu 1,2 kilometer aan transportbanden ingezet om kratten met producten en pakketten met klantorders te verplaatsen. 

Het aantal medewerkers dat wordt ingezet blijft, zo meldt het bedrijf in een persbericht, ook na de automatisering van processen en de komst van robots, groeien. Op piekdagen werken er in het logistieke centrum zo’n zevenhonderd personen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie