Van links naar rechts: Gert van Rhee, Karel Slemmer en Henk Slemmer voor de zaak aan de Klaphekweg in Ede.
Van links naar rechts: Gert van Rhee, Karel Slemmer en Henk Slemmer voor de zaak aan de Klaphekweg in Ede. Ted Walker

Slemmer neemt Van Rhee over: ‘Gert blijft voorlopig nog werken’

28 april 2021 om 16:14 Zakelijk

EDE Van Rhee Tuinmachines is al jarenlang hét adres voor verkoop, reparatie en onderhoud van tuinmachines. Eigenaar en ‘motor van het bedrijf’ was Gert van Rhee, maar daar is sinds enige tijd verandering in gekomen.

door Ted Walker

Van Rhee (61) had al een tijd de wens om het wat rustiger aan te doen toen Henk en Karel Slemmer hem vroegen of hij zijn winkel van de hand wilde doen. De broers Slemmer hebben zelf een verhuur- en handelsonderneming. Zij verkopen en verhuren gereedschap voor onder meer stratenmakers, hoveniers en infrabedrijven. Denk hierbij aan trilplaten, minigravers en bodemraketten. Daarnaast voeren zij reparaties en keuringen uit voor hun klanten. Met de overname kunnen de broers een nog breder publiek van dienst zijn.

VERTROUWDE GEZICHT Wie denkt dat daarmee het vertrouwde gezicht van Van Rhee aan de Klaphekweg 20 in Ede verdwijnt heeft het mis. ,,Gelukkig niet nee’’, zegt Karel Slemmer. ,,We zijn er blij mee dat Gert nog vier dagen in de week aan het werk blijft. Voorlopig blijft hij een belangrijk onderdeel van de machine. Waarom zijn bedrijf zo goed bij ons past? Omdat hij op dezelfde manier denkt en handelt; we doen wat we zeggen, we leveren alleen kwaliteit, we denken in oplossingen en de klant staat centraal.’’

Henk Slemmer (37) begon zijn bedrijf in 2004. Na jarenlang alleen te hebben gewerkt begon zijn broer Karel (49) hem zo af en toe eens te helpen. Helemaal samen wilden zij op dat moment nog niet. ,,Maar in 2010 heeft Karel toch ontslag genomen bij zijn werkgever’’, zegt Henk. In eerste instantie hielden de broers het werk nog gescheiden met aparte bedrijven. ,,In 2013 hebben we daarnaast een verhuur v.o.f. opgericht. Een jaar later was onze boekhouder klaar met de afstand die mijn broer en ik hielden. Op dat moment hebben we van drie bedrijven één bedrijf gemaakt en daar hebben we geen dag spijt van gehad.’’

Na de voorzichtige start bleken de gebroeders Slemmer samen een geoliede machine die met raad en daad klaar staat voor haar klanten. ,,Of het nu gaat om nieuwe of gebruikte materialen, verhuur, reparatie of keuringen, we gaan alleen maar voor een goede kwaliteit en perfecte werking. We leveren topmerken als Wacker Neuson en Stihl. We denken mee met onze klanten en geven gericht advies zodat zij verzekerd zijn van de juiste oplossing’’, beloven Henk en Karel Slemmer.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Slemmer en Van Rhee. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie