Rik Jansen met een creatie van Hans Spitsbaard.
Rik Jansen met een creatie van Hans Spitsbaard. Ted Walker

Nieuwe smaken en meer ruimte bij Puro: ‘Zo’n vijftien smaken ijs extra’

5 mei 2021 om 14:00 Zakelijk

EDE Toen heel Nederland in februari van dit jaar nog op de schaatsbaan stond, zagen Rik Jansen en zijn team van Puro Gelato & Caffè het mooie weer al aankomen. Gelukkig was de verbouwing van de ijssalon aan de Maanderpoort 23 in Ede al klaar. Zo kon het Puro team snel de winkel in gereedheid brengen om al vroeg in het jaar te genieten van mooi weer en hun geliefde vak.

door Ted Walker

,,Die dagen in februari, dat was echt een cadeautje’’, zegt Rik, de eigenaar van Puro. ,,De verbouwing was mooi op tijd klaar wat dat betreft. Wat er nieuw is? We hebben een stuk bij het pand kunnen betrekken. In dat gedeelte maken we nu ook patisserie. Ik zeg ‘we’ maar dat doet Hans Spitsbaard, onze eigen patissier. Ik ben heel blij met hem en de aanvulling voor Puro. Hij maakt echt de prachtigste ijstaarten bijvoorbeeld’’, vindt Rik.

Met het uitbouwen van de salon werd ook de vitrine waarin alle smaken ijs vertegenwoordigd zijn groter. Zijn er dan ook smaken bijgekomen? ,,Jazeker’’, antwoordt Rik. ,,De helft van de ruimte die we hadden is er nog extra bijgekomen. Dat geeft ruimte voor extra smaken maar ook voor twee extra medewerkers. In praktijk betekent dit dat mensen op drukke dagen dus ook minder lang met elkaar in de rij staan. Daar ben ik heel blij mee.’’

CREATIVITEIT De grotere vitrine geeft ruimte aan zo’n 15 smaken ijs extra in vergelijking tot vorig jaar. ,,We werken nu met zo’n vijftig smaken’’, vertelt Rik. ,,Welke smaken erbij zijn gekomen? Bijvoorbeeld pistache, amandel en citroen, witte chocolade met karamel en pinda’s en munt. Daarnaast hebben we nu de ruimte om ook wat meer aparte smaken te gaan maken zoals granaatappel. We hebben de ruimte om wat bijzondere en exotische smaken uit te gaan proberen in aanvulling op ons voor iedereen toegankelijke assortiment. Ik kan mijn creativiteit weer kwijt en daar heb ik veel zin in.’’

NOOIT CONCESSIES Waar er volop veranderingen zijn in het assortiment is de basis hetzelfde gebleven. ,,De basis is de kwaliteit van onze grondstoffen. En daar zullen we nooit concessies in doen. Die zijn van de beste kwaliteit. Dat geldt voor ons ijs, maar ook voor de patisserie en onze koffie. Dit betekent overigens niet dat we stil staan. We blijven wel op zoek naar verbeteringen om zo ons aanbod op hoog niveau te houden. Daar geniet onze klant van, maar wij ook’’, zegt Rik Jansen vol passie tot besluit.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Puro Gelato & Caffè. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie