Afbeelding
Woonstede

Woonstede wint opnieuw twee Liftawards

12 mei 2021 om 13:30 Zakelijk

EDE Woonstede heeft voor het tweede jaar op rij de Liftinstituut Safety Awards gewonnen. De woningcorporatie uit Ede kreeg twee awards, in de categorie Lifteigenaren en de award in de categorie Liftonderhoudsbedrijven. ,,Vorig jaar won Woonstede ook deze awards. Toen gebeurde het voor het eerst dat één organisatie beide prijzen won. Dit jaar deden we dat dus opnieuw.”

Om in aanmerking te komen voor de Liftinstituut Safety Award voor lifteigenaren, moeten eigenaren en beheerders minimaal honderd liftinstallaties laten keuren door Liftinstituut. Voor de Safety Award voor onderhoudsbedrijven geldt dat het onderhoudsbedrijf minimaal honderd liftinstallaties onderhoudt en daarbij assisteert bij de keuringen. Woonstede heeft 120 liftinstallaties in beheer én onderhoud. ,,Jullie hebben in 2020 nul liftafkeuringen gehad. En dat terwijl het gemiddelde op 8,7 procent zit! Naast dat jullie voor de tweede keer op rij de beide awards winnen, is dit toch echt heel bijzonder en een extra compliment waard”, vertelt John van Vliet, directeur Liftinstituut. 

NUCHTER Naast blijheid is er vooral ook nuchterheid bij Woonstede. ,,We vinden het geweldig dat we weer deze awards hebben gewonnen. Maar we hebben er niet extra ons best voor gedaan. Vorig jaar zeiden we al dat we in de toekomst niet veel zouden veranderen en zo denken we er nog steeds over. Het grootste deel van onze liften heeft merkonafhankelijke liftonderdelen, waardoor we zelf bepalen hoe we te werk gaan. Zo kan er snel geschakeld worden. Moet er een onderdeel besteld worden, dan is dat snel geregeld. We zijn niet afhankelijk van derden, zodat we controle houden over onze eigen installaties.”

Die onafhankelijkheid en eigen controle bleken ook vorig jaar aan het begin van de coronacrisis van pas te komen, vervolgt Woonstede in een persbericht. ,,Toen in het nieuws kwam dat aerosolen een mogelijke belangrijke wijze was van de verspreiding van corona en dat deze in een liftcabine met onvoldoende ventilatie lang blijven hangen, sloeg de onrust bij onze bewoners toe. De telefoon stond roodgloeiend met bezorgde bewoners. Wij ondernamen direct actie; binnen twee weken hadden we alle liften voorzien van een ventilatie van slechts tien euro per stuk. En het belangrijkste natuurlijk: aerosolen kregen geen kans meer te lang te blijven hangen. Dan zie je hoe belangrijk het is dat je zelf kunt bepalen welke, hoe en van welke leverancier je aanpassingen doet in je liftinstallaties. En dat je niet afhankelijk bent van een extern liftonderhoudsbedrijf. Anders hadden we nooit binnen twee weken alle 120 liften kunnen voorzien van een ventilatie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie