Afbeelding
Eigen foto
De specialist

Groene, lokale energie: doe mee!

19 mei 2021 om 18:34 Zakelijk

EDE Veel mensen willen graag bijdragen aan een duurzame toekomst, en zoeken ook naar mogelijkheden buiten hun eigen thuissituatie. Die vinden ze bij de energiecoöperatie ValleiEnergie. Via ValleiEnergie kun je op verschillende manieren, ook zonder zelf te investeren, gebruik maken van 100% groene, lokale energie. Groene energie afnemen bij ValleiEnergie is de simpelste vorm.

MEEDOEN ZONDER INVESTEREN Je kunt ons werk steunen door lid te worden voor 30 euro per jaar. Als je besluit je energierekening over te sluiten naar ValleiEnergie, krijg je de groenste stroom van Nederland en word je gratis lid.

Woon je in de gemeente Ede en heb je een jaarinkomen onder de 40.024 euro bruto? Dan kun je zonder te investeren meedoen aan zonnecentrale Meikade. De enige voorwaarde is klant bij ons te worden en dan ontvang je een korting op je jaarlijkse energierekening die op kan lopen tot € 100.

MET INVESTEREN: ZONNECENTRALE MEIKADE Meedoen kan ook via een opwekproject zoals zonnecentrale Meikade in Ede: ruim 5.000 zonnepanelen verdeeld over daken én een middelgroot zonneveld van ongeveer 2 hectare groot. Met jaarlijks genoeg stroom voor maar liefst 650 huishoudens.

Iedereen uit de Foodvalley kan ValleiEnergieDelen kopen en zo mede-eigenaar worden van zonnecentrale Meikade. Dat kan al vanaf € 100 en levert een rendement van 4%. Hoe dat allemaal precies werkt, leggen we uit in onze volgende bijdragen in deze rubriek. Nu al meer weten? Kijk dan op www.valleienergie.nl/meikade/.

Door mee te doen, draag je er aan bij dat er in de Foodvalley meer energie duurzaam wordt opgewekt, met respect voor het landschap en de natuur. Je levert zo een bijdrage aan een beter milieu én je steunt de lokale economie. Want de realisatie van de projecten van ValleiEergie gebeurt door bedrijven uit de buurt. Een win-winsituatie dus.

VALLEIENERGIE In energiecoöperatie ValleiEnergie hebben zich al honderden inwoners en ondernemers uit de Foodvalley verenigd om samen verantwoordelijkheid te nemen voor de energietransitie. ValleiEnergie wekt lokaal groene stroom op voor lokaal gebruik en levert 100% groene elektriciteit en groen gas aan haar klanten. Zo dringen we het gebruik van fossiele brandstoffen terug en verminderen we de CO2-uitstoot. De coöperatie is van en voor alle inwoners en bedrijven in de regio en werkt zonder winstoogmerk. Dus geen dure marketingcampagnes, wel investeringen in groene energie die van om de hoek komt.

Kijk ook op www.valleienergie.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door ValleiEnergie: ,,Wij zijn een energiecoöperatie zonder winstoogmerk van en voor inwoners in de Foodvalley. Je kunt bij ons lid worden, 100% lokale groene stroom afnemen, meedoen met bestaande energieprojecten of zelf een duurzaam project starten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie