Carola en Jan van Ruiswijk tussen hun koeien met op de achtergrond Veenendaal.
Carola en Jan van Ruiswijk tussen hun koeien met op de achtergrond Veenendaal. Ted Walker

De melktap verbindt mensen en plaatsen: ‘We houden van het slaan van bruggen’

26 mei 2021 om 12:30 Zakelijk

EDE Op de Zuiderkade 24A in Ede is een kleine, idyllische melkveehouderij gevestigd. Het bedrijf staat op de grens tussen Ede en Veenendaal. Je zou kunnen zeggen dat het de twee plaatsen met elkaar verbindt. Op het terrein staat een klein, houten gebouwtje met daarin, onder andere, een melktap. Bewoners uit zowel Ede als Veenendaal bezoeken de tap voor dagelijkse dosis verse melk, maar ook om te ontmoeten. Zo verbindt de melktap niet alleen de plaatsen Ede en Veenendaal met elkaar, maar ook de inwoners.

door Ted Walker

En dat is nu exact wat Carola en Jan van Ruiswijk voor ogen hadden toen ze het het gebouw voor hun melktap plaatsen. Waar veel ondernemers de afgelopen tijd last hadden van het coronavirus merkte het echtpaar dat zij juist meer mensen op de dam kregen. ,,Ik heb het idee dat mensen meer zijn gaan nadenken over hun gezondheid en hoe ze die kunnen dienen met natuurlijke, gezonde producten’’, zegt Carola. ,,Ik zie ook steeds meer mensen lopend naar ons bedrijf komen. Op zich een prima keuze, onze boerderij staat in een prachtige omgeving die tegen de Groene Grens ligt.’’

BEWUSTE KEUZE Zoals gezegd is het bedrijf van Jan en Carola kleinschalig. Dat is een bewuste keuze van het stel. ,,Wij houden van onze bonte groep koeien en we zijn dankbaar voor het bedrijf dat wij mogen voeren. Dat doen we overigens met het hele gezin. Maar we houden ook erg van mensen en het slaan van bruggen. Ik vind het fijn om te zien dat mensen elkaar ontmoeten bij ons op het terrein en hou ervan om aan hun te vertellen over de producten en ons bedrijf. Mensen willen weten wat rauwe melk nou eigenlijk is en wat ze ervan kunnen maken. Ik vertel graag over onze koeien en waarom we juist zoveel verschillende soorten hebben en over hoe we steeds meer soorten vogels en insecten in onze weide en op het erf zien. Ik geniet van het vertellen maar ook juist van het feit dat mensen het graag willen horen. En ik hoor ook weer van hun wat onze producten met hun doen en over herinneringen die ze hebben bij bijvoorbeeld de verse melk, de echte boter of de kwaliteitskaas.’’

TECHNIEK Ook voor mensen die wat minder met de dieren hebben en wat meer met techniek is er van alles te zien op het bedrijf. Zo hebben Jan en Carola bijvoorbeeld een volledig geautomatiseerd melksysteem waar zij ook graag over vertellen.

Volgen wat er gebeurt bij de melktap? Kijk op facebook.com/melktapgroenegrens.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Melktap Groene Grens. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie