Lise Hazenboom en Marvin Eersteling in de fitnesszaal van Winnr Healthclub.
Lise Hazenboom en Marvin Eersteling in de fitnesszaal van Winnr Healthclub. Ted Walker

‘FysioMe en Winnr Healthclub helpen bij herstel na corona’

26 mei 2021 om 18:30 Zakelijk

EDE Het covid-19 virus kan een grote impact hebben op de conditie en de kracht van mensen die ermee besmet zijn geweest. ,,Bent u ziek geweest en heeft u nog last van (ernstige) klachten? Dan krijgt u vanuit de basisverzekering herstelzorg vergoed’’, zegt Marvin Eersteling (42) van FysioMe in Ede.

door Ted Walker

Eersteling heeft zijn praktijk binnen het gebouw van Winnr Healthclub aan de Vening Meineszstraat in Ede. Samen met Lise Hazenboom (20) van Winnr werkt hij daar onder andere met ex covid-19 patiënten die hulp nodig hebben bij hun herstel. ,,Voor mij geldt dat ik de patiënten zie die op de covid afdeling van een ziekenhuis hebben gelegen of op de intensive care. Mensen verlaten eerder dan voorheen het ziekenhuis. De zorg die ze voorheen langer in het ziekenhuis kregen wordt nu overgenomen door huisartsen en therapeuten buiten het ziekenhuis. ik zie dus met name de ex-patiënten die erg ziek zijn geweest.’’

HERSTELPROGRAMMA Voor Lise is dit anders. Zij werkt al een aantal jaar bij Winnr healthclub en heeft haar kennis nu uitgebreid met een cursus corona hersteltraining. Zij begeleidt mensen die corona hebben gehad, maar daarvoor niet zijn opgenomen in het ziekenhuis, en mensen die bij Marvin hun eerste stappen hebben gezet naar herstel en klaar zijn om verder te trainen. 

,,Het herstelprogramma duurt twaalf weken en is opgedeeld in twee of drie verschillende fasen’’, vertelt Lise. Fase één is het gedeelte waar Marvin over vertelde. In fase twee ga ik met de mensen aan de gang om hun kracht weer op te bouwen. Veel mensen hebben verlies van kracht door covid. Ze komen dan twee keer in de week bij mij sporten en ze krijgen voor twee keer in de week opdrachten voor thuis mee. In de laatste fase gaan we vooral richten op conditie.’’

LEEFSTIJL Naast kracht en conditie coacht Lise ook op een fitte en gezonde leefstijl waarin ook voeding een belangrijke rol speelt. ,,We geven mensen graag gezonde en fitte jaren, een groter goed is er namelijk niet, legt Lise uit. Het hele traject wordt gecoördineerd door Marvin Eersteling. Om in aanmerking te komen is een verwijzing van de medisch specialist of de huisarts nodig.

Meer weten of een afspraak maken? Kijk op winnrhealthclub.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door FysioMe en Winnr Healthclub. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie