Jolanda Comello in de salon aan de Maanderweg 7 in Ede.
Jolanda Comello in de salon aan de Maanderweg 7 in Ede. Ted Walker

Edese kappersschool maakt doorstart: ‘Ik mis het lesgeven enorm’

26 mei 2021 om 16:30 Zakelijk

EDE Zes jaar geleden startte Jolanda Comello haar eigen zaak; Zen Topsalon Kappers, een particuliere kappersschool. Sinds die tijd leidde Jolanda veel (jonge) dames op tot kapster met een diploma op zak. Tot het moment dat het coronavirus de kop op stak. ,,De stroom leerlingen werd snel minder waardoor ik in eerste instantie heb moeten besluiten om na de lockdown als gewone kapsalon verder te gaan’’, zegt Jolanda.

door Ted Walker

Om zichzelf nog breder inzetbaar te maken volgde Jolanda ondertussen zelf de opleiding tot barbier. En daar gebeurde het dat Jolanda merkte dat zij het lesgeven toch nog niet op kon geven. ,,Het bloed kruipt waar het niet gaan kan’’, legt zij uit. ,,Ik mis het lesgeven enorm. Zeker nu ik zelf nog meer geleerd heb. En dan heb ik het niet alleen over technieken van het vak, maar ook over het geven van les. Daarom heb ik besloten de school toch weer nieuw leven in te blazen.”

LESROOSTER Om het voor kandidaten nog makkelijker te maken heeft Jolanda een aantal veranderingen doorgevoerd. ,,Dat klopt’’, zegt zij. ,,Om te beginnen kunnen leerlingen zelf hun lesrooster bepalen. Daarmee hebben zij zelf in de hand hoeveel uur in de week zij bezig willen zijn met de opleiding en dus ook hoe lang zij over de opleiding doen. Daarnaast ga ik nog gerichter lesgeven en kunnen modellen terecht voor een gratis knipbeurt. Wat niet veranderd is: ik werk nog steeds met kleine groepen dus iedereen krijgt veel aandacht.’’

CADEAU Zen Topsalon Kappers verzorgt de volgende opleidingen; hairstylist basis, allround hairstylist, barbier basis en barbier gevorderden. ,,Kleine groepen, meer aandacht, kwaliteit en professionaliteit. Daar staan we voor’’, zegt Jolanda. ,,Voor modellen hoeft de leerling niet te zorgen, ze kunnen een modellen pakket bij ons aanschaffen, dan zorg ik voor de modellen. Iedere opleiding is inclusief een basispakket met knipspullen. Tot 15 juni krijgen leerlingen bij inschrijving een grote trolley koffer ter waarde van 149 euro voor alle kappersspullen cadeau’’, zegt Jolanda.

Op zaterdag 29 mei houdt Jolanda een open dag in de salon aan de Maanderweg 7 in Ede. ,,Wil je die bijwonen? Neem gerust iemand mee die we dan een mooi kapsel kunnen geven’’, nodigt Jolanda potentiële leerlingen uit.

Zen Topsalon Kappers 0318 438350, dekappersopleiding.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Zen Topsalon Kappers. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie