Afbeelding
BDUmedia

BDUmedia neemt Bennekoms Nieuwsblad en nog tien titels over van DPG

7 juni 2021 om 12:00 Zakelijk

EDE BDUmedia neemt vanaf 1 september elf huis-aan-huiskranten over van DPG Media. Het gaat om de uitgaverechten van Bennekoms Nieuwsblad, De Rijnpost, Rijn en Veluwe, Stad Wageningen, Ermelo’s Weekblad, Harderwijker Courant, Huis aan Huis Elburg, Huis aan Huis Oldebroek, Nunspeet Huis aan huis, Nieuwsbode Zeist en Biltsche Courant. 

BDUmedia gelooft in de kracht van lokale journalistiek en het blijven doorontwikkelen op dit gebied zal in de toekomst dan ook de belangrijkste drijfveer zijn. Dankzij de overname van deze titels wordt het verspreidingsgebied van BDUmedia vergroot. Het wordt daarmee de grootste uitgever van lokale nieuwsbladen in Nederland. 

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van DPGmedia. Een beperkt aantal mensen die werkzaam zijn voor deze titels zal overgaan naar BDUmedia.

Jeroen Cnossen, algemeen directeur BDUmedia: ,,Wij geloven in de kracht van lokale journalistiek en zullen hier in blijven investeren. Daar past deze overname dan ook perfect bij. Recentelijk onderzoek heeft laten zien dat het bereik van huis-aan-huis kranten nog steeds onverminderd hoog is en we hopen met onze visie en missie bij te kunnen dragen aan het vergroten van de betrokkenheid in deze gebieden.’’

De kracht van de huis-aan-huis kranten van BDUmedia zit hem in de sterke lokale betrokkenheid. Daarom zal bij deze nieuwe titels geïnvesteerd worden in zowel redactionele als verkoopbezetting. 

Norbert Witjes, hoofdredacteur bij BDUmedia: ,,We bevinden ons in het hart van de lokale gemeenschap en staan daar ook om bekend. Dat doen we door betrokken en aanwezig te zijn op veel plekken. Onze lokale journalisten staan in verbinding met de mensen in hun eigen regio en dat is altijd de grote kracht van BDUmedia geweest. Dat is ook terug te zien in de hoge bereikcijfers van onze lokale kranten en websites. We blijven investeren in onze nieuwsmerken om ook in de toekomst die belangrijke rol in de lokale samenleving te blijven vervullen. Lokaal nieuws verbindt. En dat doen we inmiddels al bijna 150 jaar.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie