Gecertificeerde taxateurs Jillis Baggerman, Sander Hemmes en Thijs Richters.
Gecertificeerde taxateurs Jillis Baggerman, Sander Hemmes en Thijs Richters. Arjan van Bruggen

Taxateurs Jillis Baggerman geslaagd

16 juni 2021 om 14:03 Zakelijk

BENNEKOM De taxatiebranche en geldverstrekkers hebben gezamenlijk het nieuwe modelrapport Wonen 2021 ontwikkeld, dat onder leiding van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) tot stand kwam. Voor zowel consumenten als geldverstrekkers biedt het vernieuwde model taxatierapport op verschillende vlakken meerwaarde. Woningtaxateurs gaan vanaf 1 juli met het nieuwe model werken.

In het nieuwe rapport is meer aandacht voor duurzaamheid en bouwkundige staat van de woning. Consumenten krijgen een indicatie van de bijkomende kosten en risico’s op het gebied van verduurzaming, herstel van onderhoudsachterstand, eventuele funderingsproblematiek en overige mogelijke bouwkundige gebreken van de woning. Ook kunnen zij nagaan in hoeverre de woning voldoet aan de eisen dat het klimaatakkoord voor de toekomst stelt.

LEESBAARHEID Het modeltaxatierapport is niet alleen inhoudelijk opgewaardeerd, ook de leesbaarheid is sterk verbeterd. De teksten zijn in begrijpelijke taal geschreven, zodat consumenten het rapport eenvoudiger kunnen interpreteren.

OPLEIDING Om deze kwaliteitsslag te kunnen maken, gelden er aanvullende opleidingsvereisten voor woningtaxateurs. Voordat ze met het nieuwe model aan de slag mogen, volgen ze een intensieve opleiding met afsluitend een pittig examen. De gecertificeerde taxateurs Jillis Baggerman, Sander Hemmes en Thijs Richters van Jillis Baggerman makelaardij hebben het examen onlangs met goed gevolg afgelegd. Taxateurs kunnen alleen deelnemen aan het examen als zij voldoen aan de vereisten van het NRVT, op het gebied van permanente educatie en praktijkervaring. Daarnaast ondergaan alle woningtaxateurs de komende 3 tot 5 jaar een mondeling assessment, waarmee de praktijk getoetst wordt. Zo bewijzen ze – opnieuw – hun vakbekwaamheid in het taxeren met het nieuwe modeltaxatierapport.

Jillis Baggerman Makelaars, Commandeursweg 2, Bennekom, 0318-415 484, www.jillisbaggerman.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Jillis Baggerman Makelaars. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie