Edwin Lodder in het restaurant aan de Stadspoort in Ede.
Edwin Lodder in het restaurant aan de Stadspoort in Ede. Ted Walker

De Bourgondiër focust zich op catering

23 juni 2021 om 09:30 Zakelijk

EDE Hij groeide op in de horeca en wilde graag iets voor zichzelf beginnen. Edwin Lodder startte in 2006 met restaurant De Bourgondiër. Eerst binnen in winkelcentrum De Stadspoort en later aan de buitenzijde. Naast het restaurant verzorgde Edwin al die tijd ook catering voor met name bedrijven.

De laatste jaren is de catering enorm gegroeid en begon de werkruimte in de restaurantkeuken te klein te worden. In 2018 is een pand aangekocht aan de Lorentzstraat waar momenteel een cateringkeuken wordt gerealiseerd en waar de Bourgondiër catering vanaf juli zal zijn gevestigd. ,,Hoewel ik zowel in het restaurant als binnen de catering altijd kwaliteit heb kunnen garanderen, merkte ik dat het restaurant en de catering bij elkaar te groot is geworden om beide bedrijven aan te houden. En dat betekent maar één ding en dat is dat je keuzes moet maken. Het gevolg hiervan is dat ik stop met het restaurant en mij compleet focus op de catering en het verder uitbouwen hiervan.’’

BUURTFUNCTIE Het is niet zonder emotie dat Edwin het restaurant waar hij 15 jaar lang met passie heeft gekookt moet loslaten. ,,Natuurlijk niet’’, reageert hij. ,,We hebben een buurtfunctie vervuld. Van bewoners van De Gelderhorst tot bedrijven en buurtbewoners, we hadden een grote schare vaste gasten en dat laat je niet zomaar los. Mensen die niet alleen bij ons kwamen voor ons eten en drinken maar die dat ook deden voor de sociale contacten. Dat heeft tot gevolg dat je van veel mensen een heleboel weet en dat zij meer zijn geworden alleen een gast die even iets komt eten of drinken. Dat is iets wat je niet zomaar loslaat. Sterker, ik wil de gasten die wij in de afgelopen 15 jaar hebben mogen bedienen bedanken voor wat we met elkaar hebben neergezet en hebben meegemaakt. Vrijdag 25 juni is de laatste dag dat de Bourgondiër eten en drinken geopend is.

PASSIE Nu de stap gezet is, heeft Edwin ook veel zin om vooruit te kijken. ,,Ik kom weer toe aan mijn passie. We richten ons voornamelijk op de zakelijke markt in Ede en verzorgen lunch, overwerkmaaltijden, buffetten en bijvoorbeeld lekkere hapjes. Verse, goede producten voor een betaalbare prijs aan te bieden, daarin onderscheiden wij ons en ik heb er zin in om daar vol mee aan de slag te gaan’’, zegt Edwin Lodder gepassioneerd.

Deze advertorial wordt u aangeboden door De Bourgondiër. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie