PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

‘Het contact met de consument is heel verhelderend’

Zakelijk
Foto: Pauw Media
19 aug 2021, 07:00
Gert van Middendorp en Elly van Zijtveld hebben een eigen kaasmakerij aan de Achterveldseweg. ,,Mensen kiezer ervoor terug te gaan naar de basis, ook met ons voedsel."
Gert van Middendorp en Elly van Zijtveld hebben een eigen kaasmakerij aan de Achterveldseweg. ,,Mensen kiezer ervoor terug te gaan naar de basis, ook met ons voedsel."
REGIO

Voedsel van de boer naar het bord. De populariteit van lokale producten is anno 2021 nog nooit zo groot geweest. Dat ervaren Gert van Middendorp en Elly van Zijtveld (Landwinkel Vanelly) en Barrie van Geresteijn, die het woord voert namens ‘Eerlijk Eten uit de Streek’. ,,Corona heeft die ontwikkeling alleen maar versterkt.”

Langs openbare wegen schoten ze de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond: de eierautomaten, stalletjes met verse groenten of de melktap, waar dagverse, onbewerkte melk, rechtstreeks van de koe, getapt kan worden. Dit zijn heel zichtbare plekken van de ‘korte keten’, zoals deze ontwikkeling genoemd wordt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: