Kantoorpaviljoens Zonneoord
Kantoorpaviljoens Zonneoord Zonneoord

WELL Certified™ platinum-status voor kantoorpaviljoens Landgoed Zonneoord

Zakelijk Deel je nieuws

Landgoed Zonneoord heeft de WELL Certified™ Platinum-status behaald voor zijn vier nieuwe kantoorpaviljoens. De WELL Certification wordt uitgereikt door het International WELL Building Institute (IWBI). Het is de belangrijkste bouwstandaard gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen. Voor het verkrijgen van de certificering zijn de vier kantoorpaviljoens ­–opgeleverd in juni 2020 – beoordeeld op tien onderdelen, waaronder lucht, water, voeding en licht.

Theo Dijkstra, directeur Landgoed Zonneoord: “Hoe maken we Nederland gezonder? Welke innovaties verbeteren onze gezondheid? Dit zijn uitdagende vragen die op Landgoed Zonneoord centraal staan. Als je die vragen stelt en nieuwbouw realiseert, is het logisch om de WELL Building-principes toe te passen. We zijn trots dat we met onze nieuwbouw bijdragen aan de doelstelling om Nederland gezonder te maken. De WELL Certified Platinum-status, de hoogst haalbare WELL-certificering, is een mooie erkenning van onze activiteiten.”

Gezondheid en welzijn van gebouwgebruikers

De WELL Building Standard is een certificeringssysteem dat kennis over ontwerp en bouw combineert met wetenschappelijk onderzoek. Het is wereldwijd het enige certificeringssysteem dat zich richt op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Er wordt daarbij gelet op tien aandachtsgebieden: lucht, water, voeding, licht, bewegen, klimaat, geluid, materialen, het bevorderen van een gezonde geest en ‘samenleven’

advertentie