Het afvalinzamelpunt van de ACV in Ede.
Het afvalinzamelpunt van de ACV in Ede. Gemeente Ede

ACV behaalt certificaat CO2-Prestatieladder

Zakelijk

EDE Afvalinzamelaar ACV is deze maand gecertificeerd voor niveau 3 op de CO2-prestatieladder. ,,Al jaren onderneemt ACV activiteiten op het vlak van duurzaamheid en met een certificering op de ladder onderstreept ACV dat zij serieus werk maakt van CO2-reductie’’, aldus de organisatie in een persbericht.

Directeur Harm Winkeler schetst het belang van de certificering. ,,Naast het feit dat dit traject past bij onze duurzaamheidsfilosofie willen we ook aantonen wat we precies op het vlak van CO2-reductie doen en presteren. Onze energiestromen en CO2-footprint zijn in kaart gebracht en aan de hand daarvan zijn een aantal doelstellingen ontwikkeld. De belangrijkste doelstelling is het verduurzamen van het wagenpark.”

De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven en overheden helpt om CO2-uitstoot te verminderen. De ladder stimuleert om constant te blijven zoeken naar mogelijkheden voor verdere verlaging van de uitstoot. De CO2-prestatieladder gaat uit van continue verbetering. Om dit te kunnen beoordelen wordt de CO2 uitstoot twee keer per jaar in kaart gebracht. Tijdens de externe audit, uitgevoerd door Normec NCK, wordt er naar de footprint en voortgang van de doelstellingen gekeken. Benieuwd hoe ACV er in 2021 voor staat? Ga dan naar www.acv-groep.nl/acv-groep/vanzelfsprekend-duurzaam

advertentie