Elisa Schoenmakers in haar praktijk aan de Bellestein in Ede.
Elisa Schoenmakers in haar praktijk aan de Bellestein in Ede. @tedxmedia

Gratis consult bij Elisa Schoenmakers: ‘Ik geef je meteen adviezen mee’

12 januari 2022 om 14:10 Zakelijk

EDE Een vastzittende nek, hoofdpijn, een zenuwachtig gevoel of misschien zelfs een benauwd gevoel. Het kunnen de symptomen zijn van een onjuiste belasting van het lichaam. ,,Bij mij leren de mensen te kijken naar de oorzaak van hun klachten: welke houdings- en bewegingsgewoonten zijn erin geslopen die het lijf verkeerd belasten? Waardoor is stress ontstaan en waarom gaat dat in je lijf zitten?’’, zegt Elisa Schoenmakers.

Zij werkt ruim 20 jaar als oefentherapeut Cesar en nam in november de praktijk van Ria Harmens, oefentherapeut Mensendieck over. ,,Ik mag in gezondheidscentrum Veldhuizen aan de Bellestein in Ede werken’’, zegt Elisa met twinkels in haar ogen. ,,Een prachtig, nieuw centrum waar alle disciplines bij elkaar zitten. Voor de cliënt geeft dit het voordeel dat we korte lijnen hebben en makkelijk even met elkaar kunnen overleggen’’, legt Elisa uit.

REGIE TERUG Ze voert haar vak dus al vele jaren met plezier uit. Wat maakt haar werk zo leuk? ,,Ik vind het fijn dat mensen zelf inzicht krijgen in de oorzaak van hun klachten en daardoor de regie terug kunnen krijgen’’, legt zij uit. ,,Mensen komen met uiteenlopende klachten bij mij. Het gaat dan vooral om pijnklachten en beperkingen aan hun spieren en gewrichten, waardoor bewegen en het volhouden van een bepaalde houding beperkt worden. Dat geeft veel hinder in de dingen die je dagelijks wilt doen. Of het nou gaat om werken, sporten, huishouden of bijvoorbeeld slapen. Maar we kijken veel breder: Ook kan het zijn dat de ademhaling niet goed gaat. Dat er een verkeerd patroon insluipt (denk aan hyperventilatie). Of dat mensen stress krijgen waardoor er lichamelijke klachten ontstaan.’’ 

INZICHT IN PATRONEN Elisa helpt haar cliënten om inzicht te krijgen in die patronen en begeleid hen om daaruit te komen. ,,Het grappige is dat het mijn werk is om dat te doen, maar in wezen zijn mijn cliënten hard aan het werk. De mooiste uitkomst van mijn werk is het moment dat ik niet meer nodig ben. Ik geniet ervan als het mensen lukt om hun houding en leven zodanig aan te passen dat zij hun bewegingsvrijheid weer terugkrijgen.’’

Elisa laat graag zien wat zij te bieden heeft. In dat kader biedt zij tot vrijdag 4 februari een gratis consult aan. ,,Ik geef meteen adviezen mee waar je wellicht al voldoende mee uit de voeten kunt’’, belooft zij.

Informatie: www.oefentherapieveldhuizen.nl ; info@oefentherapieveldhuizen.nl ; Tel.: 06-51058372 

Deze advertorial wordt u aangeboden door Oefentherapie Veldhuizen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie