Het voer werd op verschillende plekken in het land uitgedeeld. Zo ook in Maastricht.
Het voer werd op verschillende plekken in het land uitgedeeld. Zo ook in Maastricht. Pets Place

Pets Place doneert 2800 kilo voer aan dierenvoedselbanken

17 januari 2022 om 13:36 Zakelijk

EDE Dierenspeciaalzaak Pets Place, waarvan het hoofdkantoor in Ede staat, heeft maandag een grote hoeveelheid voer gedoneerd aan vijf dierenvoedselbanken verspreid over het land. Het gaat om in totaal 2800 kilo honden- en kattenbrokken en hooi. Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe, die onder meer actief is in Ede, was een van de ontvangers. 

Pets Place schenkt voor het tweede jaar op rij voer aan Nederlandse dierenvoedselbanken.

BLUE MONDAY,,Er zijn in Nederland honderdduizenden baasjes die wel wat steun kunnen gebruiken bij de verzorging van hun dier”, vertelt Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort. ,,We geven die steun graag en vooral op Blue Monday, omdat we op deze donkere dag juist wat extra vrolijkheid willen verspreiden.”

Er zijn dit jaar opnieuw vijf verschillende dierenvoedselbanken geselecteerd die het dierenvoer ontvangen. ,,We hebben gekozen voor een eerlijke verdeling in het land, zodat alle brokken en hooibalen netjes verdeeld worden”, aldus Malenstein. Naast de dierenvoedselbank in onze regio, krijgen ook organisaties in Zuid-Holland, Friesland en Limburg een donatie. 

STIJGING De dierenvoedselbanken laten weten dat het voer zeer welkom is, zeker gezien de stijging van het aantal mensen dat bij hen aanklopt. Volgens oprichter Michel Louvet van Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe is de grootste golf aan steunvragen weliswaar al geweest, maar hij verwacht dit jaar alsnog een toename van zo’n 60 procent.

,,Wij rekenen niet in huishoudens, maar in aantal huisdieren, en daarin verwachten we te stijgen van 250 naar 400 dieren.” Louvet merkt dat de vraag naar voedsel voor huisdieren sinds de coronacrisis groter is dan ervoor. ,,Ten tijde van de crisis heb ik een behoorlijke stijging opgemerkt, die sindsdien constant is gebleven. Momenteel zijn er vier gemeenten bij onze voedselbank aangesloten: Ede, Wageningen, Renkum en Rhenen. Maar we merken de laatste tijd dat er ook steeds vaker vraag komt vanuit de gemeente Veenendaal. Hier zijn wij momenteel nog niet actief, maar we zijn van plan komend jaar uit te breiden naar deze plaats”, vertelt Louvet. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie