Bart Siezen.,,Het is gewoon knus en gezellig."
Bart Siezen.,,Het is gewoon knus en gezellig." Freek Wolff

Flannagan’s heeft weer mooiste etalage: ‘Ik vind over-the-top fantastisch’

2 februari 2022 om 11:30 Zakelijk

EDE Bart Siezen (45) zegt vol zelfvertrouwen en ironie dat hij eind 2022 de etalagewedstrijd van de SBE vast weer zal winnen. In december 2021 trok hij voor de tweede keer op rij aan het langste eind met Flannagan’s, Irish Pub in Ede.

De plaquettes van de prijzen hangen achter de bar in Barts café aan de Notaris Fischerstraat, keurig naast het kwaliteitscertificaat van het befaamde Ierse Guinness bier. De Edenaar runt zijn horecagelegenheid al zeventien jaar en standaard op 1 november begint hij al met de kerstversiering van zijn pub.

PRO-KERST ,,Ik ben opgegroeid in Australië en Amerika en ben pro-kerst. Ik vind over-the-top versiering fantastisch. Het is gewoon knus en gezellig. Ook de Ieren houden er wel van, want een van mijn vaste gasten was in Dublin en liet me een filmpje zien van een kroeg met overdadige versieringen.”

Ik vind over-the-top versiering fantastisch. Het is gewoon knus en gezellig

KRAAN Elk jaar schafte Bart meer kerstversiering aan, zodat hij een opslagbox moest huren om zijn spullen de rest van het jaar te stallen. ,,Ik begon de eerste keer met een groene lampjesslinger rond de bar, maar nu versieren we de hele tent met slingers om de palen en balustrade, met sneeuw erop en ballen erin. Overal zie je kerstmannetjes, dat is echt heel gaaf. Ook de buitenkant versieren we. Op het dak heb ik een bord van North Pole met rendieren en een hele grote kerstboom. Die moeten we er met een kraan op takelen.”

Kerststalletjes zul je bij Flannagan’s in december vergeefs zoeken, maar wel winterwonderland-taferelen, met bergen, huisjes, kroegjes, poppetjes en veel lichtjes. Er reed zelfs een treintje heen en weer. Daarom stonden mensen met kinderen zich regelmatig te vergapen voor de etalage van de pub. ,,Als je het doet, moet je het goed doen.”

(de tekst gaat onder de afbeelding verder)


De versiering in december. - Flannagan’s

MUZIEK In november en december laat Bart ook veel muziek horen van zijn kerstplaylist. Hij houdt er wel van. ,,Het laatste nummer van de avond is in die tijd altijd ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea. Alle vaste gasten weten dat.” Zelf vindt hij het nummer ‘Fairytale of New York’ het mooiste kerstliedje, folky muziek van de Ierse band The Pogues. ,,Het swingt en is tof.”

Het laatste nummer van de avond is dan altijd ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea. Alle vaste gasten weten dat

De Edenaar legt uit dat het geluidsniveau in een Ierse pub altijd dusdanig is dat bezoekers elkaar nog goed kunnen verstaan. ,,Het voert nooit de boventoon, want het is een plek om met elkaar te kletsen.” Uitzonderingen zijn de feestavonden met Sint Patrick’s Day en de Foute-Kersttrui-Party. ,,Dat is booming, de zaterdag voor kerst! Dan komt de kerstman langs die prijzen uitdeelt aan de best verklede gasten.”

CONTACT Bart laat nog een fraai tranentrekkend kerstfilmpje zien, dat hij speciaal liet maken om mensen een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown in 2020. ,,Laten we goed voor elkaar zorgen en wees een beetje lief voor elkaar”, zegt Santa tot slot. De exploitant ervaart de samenbindende kracht van een café, een plek voor ontmoeting bij uitstek. Dit werd tijdens de lockdowns pijnlijk bevestigd. ,,Mensen willen contact. Nu we sinds kort weer open zijn, is het hartstikke druk en kunnen mijn gasten eindelijk weer bijpraten.”

LGV Event Support steunde Bart met apparatuur tijdens de sluiting. Hij is ook zéér in zijn sas met zijn toegewijde team, met Hjalmar, Hinke, Arie en Robin als vaste medewerkers. Zij serveren bij Flannagan’s veertig soorten bier op fles en tien op kraan. ,,Speciaal bier is helemaal in en deze pub draait als een tierelier!”

Deze advertorial wordt u aangeboden door SBE. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie