Afbeelding
Akoesticum

Anne Ten Barge wordt nieuwe directeur van Akoesticum

Zakelijk

EDE Anne ten Barge wordt met ingang van 1 september 2022 de nieuwe algemeen en artistiek directeur van Akoesticum. Dat maakte de Raad van Toezicht van Stichting Akoesticum vandaag bekend. Ten Barge volgt Harold Lenselink op en wordt daarmee de tweede directeur van Akoesticum. Lenselink bepaalde de artistieke koers vanaf de opening van het Akoesticum in 2014.

Harry Starren, de voorzitter van de Raad van Toezicht, laat weten erg blij te zijn met de benoeming van Ten Barge: ,,Ze is opgeleid als theatermaker aan ArtEZ, en heeft een ruime staat van dienst als ondernemer en innovator in de cultuur. Akoesticum zet als uniek particulier initiatief en social enterprise hiermee in op verdere groei door verbreding en verdieping van haar leidende positie als nationaal en internationaal trainingscentrum voor de podiumkunst.”

Anne ten Barge: ,,Akoesticum is een unieke organisatie met alle mogelijke faciliteiten om de podiumkunsten te ondersteunen. Ik kijk er enorm naar uit om nog meer (kunst)liefhebbers te laten kennismaken en te inspireren om samen nieuwe initiatieven te ontwikkelen.”


 Cultureel centrum Akoesticum in voormalige Johan Willem Frisokazerne uit 1906 - Foto: Stichting Akoesticum

De ervaring van Ten Barge is volgens zakelijk directeur en medeoprichter van Akoesticum Victor van Haeren onmisbaar in de komende jaren: ,,We gaan fors groeien, als cultureel trainingscentrum, presentatieplaats en op gebied van permanente ontwikkeling. Voor de verbreding en verdieping is samenwerking met partners essentieel en Anne ten Barge’s ervaring op dit gebied is cruciaal.”

advertentie