Afbeelding
Sander van Snippenberg

ABN AMRO sluit kantoor in Ede

Zakelijk

EDE Het ABN AMRO kantoor aan de Arnhemseweg 7 in Ede sluit per 23 september 2022 de deuren. Voornaamste reden is de digitalisering en daarmee het afnemende aantal bezoekers. In plaats van een kantoor in Ede gaat ABN AMRO nu werken met financiële zorgcoaches.

Steeds meer mensen maken gebruik van digitale diensten, ook voor bankieren, legt de bank de reden van de sluiting uit. ,,Klanten van ABN AMRO regelen hun bankzaken primair via de ABN AMRO app en internet bankieren. Een bankkantoor bezoeken is steeds minder noodzakelijk en daardoor neemt het aantal bezoekers al jaren af.” 

ABN AMRO sluit het kantoor in Ede en daarvoor in de plaats komen financiële zorgcoaches. De bank gaat zich meer richten op de digitale dienstverlening en biedt klanten die dat willen hulp en begeleiding bij online bankieren.

,,De financiële zorgcoaches van ABN AMRO zijn de spil van de dienstverlening aan klanten die digitaal minder vaardig zijn of extra ondersteuning nodig hebben. De financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met internet bankieren en de ABN AMRO app, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven bankieren. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen ondersteuning krijgen bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van bankzaken. De financiële zorgcoach in Ede en omgeving is te bereiken via het algemene telefoonnummer van ABN AMRO (0900 - 0024 – gebruikelijke belkosten).”

De bank biedt ook op andere manieren ondersteuning om klanten wegwijs te maken in het online bankieren. Zo zijn er hulpvideo’s met stap voor stap instructies; de gratis cursussen ‘Hulp bij online bankieren’ (aanmelden kan hier); een inloopuur op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur op het kantoor in Ede tot 23 september 2022. Verder kunnen klanten met beeldbankieren in gesprek met een adviseur van ABN AMRO.

advertentie
advertentie