Magda in de showroom. ,,De trends bij VT Wonen, zo kun je het samenvatten.”
Magda in de showroom. ,,De trends bij VT Wonen, zo kun je het samenvatten.” Freek Wolff

Nieuwe showroom Loft 24 meubels

Zakelijk

EDE Loft 24 volgt de trends op de voet en meubels kunnen in dezelfde week al geleverd worden (indien op voorraad). De nieuwe showroom aan de Bospoort 17a in Ede is vanaf zaterdag 1 oktober geopend.

Magda ontvangt de klanten. Ze wijst meteen op de donkerhouten tafel in ovaalvorm, met daaromheen stoffen stoelen in naturel, zand, beige en taupe kleuren. ,,Deze zijn nu erg populair en we verkopen deze tafel veel.”

Erik en Maikel zijn de 39-jarige eigenaren, terwijl beide ondernemers geboren en getogen zijn in Barneveld. In deze plaats werkten ze in een meubelzaak. Tien jaar geleden trokken de twee heren de stoute schoenen aan en begonnen zij online met de verkoop van meubels. En met succes.

Tafels, banken en accessoires van merken als Eleonora, By Boo en Seven doen het goed, zegt Magda. ,,De site is heel goed vindbaar. Vooral in de coronatijd gingen de mensen thuis speuren naar nieuwe spullen.” Doordat Loft 24 een magazijn in Kootwijkerbroek heeft, kan het bedrijf haar producten heel snel leveren. Het bedrijf heeft een eigen bezorgdienst. ,,Mensen willen dat graag.”

Omdat de eigenaren merkten dat hun klanten het toch ook fijn vinden om de meubels in het echt te zien, openen ze nu een eigen showroom. Dat het gebouw qua locatie niet meteen opvalt en iets van de weg is gelegen, is niet zo belangrijk, want de meeste bezoekers kennen Loft 24 van het internet of van mond-tot-mondreclame.

DUIZEND VIERKANTE METER De showroom kon ontstaan doordat de eigenaar van Jaco Meubels met pensioen ging. Hierdoor kwam er ruimte voor Erik en Michael om hun artikelen uit te stallen. Het pand bestaat uit de begane grond en een verdieping, samen goed voor duizend vierkante meter vloeroppervlak.

Er zijn stoelen, banken, tafels, kasten, verlichting, kussens en accessoires te zien. De stijl is divers, terwijl de eigenaren goed in de smiezen houden wat er vandaag de dag in de mode is. ,,De trends bij VT Wonen, zo kun je het samenvatten.”

Loft 24 heeft nu ook nieuwe merken om uit te kiezen, zoals Kick Collection en Must Living, terwijl er binnenkort twee eigen merken toegevoegd worden. ,,We zijn hard bezig om het assortiment uit te breiden.” Er hangen abstracte schilderijen aan de wand, kunstwerken die vandaag de dag in trek zijn. Ook kussen zijn nog steeds heel populair.

POPULAIR Magda wijst op de Deens ovalen tafel, een meubelstuk dat net niet rechthoekig is. ,,Die is heel populair. Mensen willen ook graag een grote, lange tafel.” Hier kunnen met gemak vier stoelen aan één kant staan. Ook bedrijven bestellen deze, om aan te vergaderen.

Er staat een leren design stoel en veel stoffen stoelen met een zwart ijzeren frame. Ze verklaart dat een aantal grote banken op bestelling geleverd wordt. ,,We zijn bankenspecialist met dertig soorten die moduleerbaar zijn, met keuze uit zestig stoffen en een levertijd van slechts twaalf weken.”

Een tafel heeft een marmeren look, maar is van glas. Sommige kastjes zijn van mangohout gemaakt. Andere doen oosters aan, vanwege het uitgesneden creatieve houtwerk. Op de eerste verdieping staan onder meer kleine bureaus en tafels van hout waarin de natuurlijke nerven zeer herkenbaar zijn, maar wel prachtige geschuurd. ,,Dat geeft een warme, sfeervolle uitstraling.”

Er zijn ook stijlvolle meubels van teakhout. De keus is divers. Er staan nachtkastjes en metalen tafeltjes. In een groot kastframe staan losse stoelen keurig bij elkaar. Een tafelblad is opgebouwd uit losse plankjes en kreeg toch een metalen look, een meubel dat je niet snel ergens anders tegenkomt. Weer andere stoelen hebben een goudkleurig metalen frame. ,,Veel meubels zijn smaakgebonden natuurlijk.”

Snelle levering en een goede klantenservice staat volgens Magda voorop bij Loft 24, naast een laagdrempelige toegang.

Informatie: www.loft24.nl, Bospoort 17a, Ede, tel. 085-4012248. De showroom is geopend van woensdag tot en met zaterdag; de eerste drie dagen van 10.00 tot 17.00 uur, terwijl op zaterdag de deur een uur eerder sluit. Klanten kunnen maandag en dinsdag eventueel op afspraak komen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Loft 24. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
Afbeelding
Grote brand in woning Zuiderkade VIDEO
advertentie