Thijs van Laar en Michiel Luttikhuis van Podo Gelderland.
Thijs van Laar en Michiel Luttikhuis van Podo Gelderland. Podo Gelderland

Gezonde voeten bij Podo Gelderland

Zakelijk

BENNEKOM Michiel Luttikhuis van Podo Gelderland heeft een feestje te vieren. Zijn praktijk voor podotherapie heeft deze zomer de 10.000e cliënt mogen ontvangen. Thijs van Laar heeft zijn opleiding afgerond en is nu gediplomeerd podotherapeut.

Podo Gelderland bestaat tien jaar en is uitgegroeid tot een praktijk dat met drie podotherapeuten actief is in Wageningen, Renkum en Bennekom. Michiel Luttikhuis legt uit wat de podotherapeuten van Podo Gelderland doen. ,,Samen met Thijs van Laar en Kai Steegmann hou ik mij bezig met voeten. Gezonde voeten houden mensen actief. Door slecht passend schoeisel, overbelasting, sportblessures, reuma, artrose of diabetes kunnen er tijdens het staan of lopen voetproblemen ontstaan. Podotherapeuten krijgen te maken met diverse klachten die hieruit voortkomen. Wij hebben allerlei soorten oplossingen om de klachten op te lossen of te verminderen. Taping, oefentherapie, schoenadvies, zolen, teenstukjes en nagelbeugel.”

Met de komst van Thijs kan Podo Gelderland zich volgens Michiel nog beter specialiseren. ,,We hebben naast het algemene werk alle drie onze eigen passie. We leren op die manier ook weer van elkaar. Ik besteed extra aandacht aan sporters. Thijs weet alles van ingegroeide nagels en Kai gaat zich verder verdiepen op de thema´s reuma en valpreventie.”

VERTROUWDE VOET ‘Samen op vertrouwde voet vooruit!’ is het motto waarmee Podo Gelderland werkt. Een mooie slogan die precies verwoordt waar het bedrijf voor staat. ,,Dat samen doen we met onze cliënten. We nemen uitgebreid de tijd om uit te leggen wat we doen en waarom we voor een bepaalde aanpak kiezen. Mensen waarderen dat. Maar samen duidt ook op onze samenwerking in de medische sector. Waar nodig werken we samen met collega’s als medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, pedicures of orthopedische schoenmakers. En uiteraard staat samen voor ons team van podotherapeuten en medewerkers.”

In tien jaar Podo Gelderland is er volgens Michiel veel veranderd. ,,Vooral de technologie ontwikkelt zich razendsnel. Er komt steeds betere apparatuur om de voeten en de bijbehorende problemen van onze cliënten in kaart te brengen. We hebben bijvoorbeeld sinds kort een tablet met extra camerakop waarmee we driedimensionale voetscans kunnen maken. Er zijn speciale drukmeetplaten waar we drukmeetanalyses mee doen. Wij kunnen dan precies zien waar drukpunten ontstaan. Dat levert nog meer informatie voor ons op om nog beter maatwerk te leveren. En hoewel het nog in de kinderschoenen staat, hebben we ook een start gemaakt met het 3D printen van zolen. Daar verwacht ik de komende jaren heel veel van.”

WHATSAPP SERVICE Ook bij de service aan de cliënten maakt Podo Gelderland gebruik van moderne techniek. ,,Mensen kunnen op onze website zelf een afspraak inplannen. We hebben sinds kort een WhatsApp-service. Iedereen, ook als je nog geen cliënt bij ons bent, kan vragen stellen. Heb je pijn aan je voeten? Ervaar je klachten bij lopen of staan? Maar twijfel je of de podotherapeut iets voor je kan betekenen? Stel je vraag via 06-38479021 en je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord van de podotherapeut.”

In Wageningen is Podo Gelderland gevestigd in Medisch Centrum Kortenoord, Binnenhaven 69g. In Renkum in het Gezondheidscentrum aan de Europalaan 86d. In Bennekom in het Zorgpunt aan de Commandeursweg 8b. Een afspraak maken kan dus makkelijk online. Maar bellen kan ook nog steeds via telefoon 0317-228002.

Meer informatie: www.podogelderland.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Podo Gelderland. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie