Jennie Kok maakte de overstap van grafische vormgeving naar de thuiszorg.
Jennie Kok maakte de overstap van grafische vormgeving naar de thuiszorg. Ted Walker Fotografie

Grafisch vormgever Jennie werkt nu in thuiszorg

24 oktober 2022 om 15:48 Zakelijk

EDE Drie jaar geleden startte Jennie Kok (44) met de opleiding tot Verzorgende IG, via een leerwerktraject van Regio FoodValley. Vorig jaar behaalde zij haar diploma en sindsdien is zij zelfstandig aan de slag in de thuiszorg bij Icare. Ze ondersteunt haar cliënten onder andere met wassen en aankleden, wondzorg, steunkousen en het geven van sondevoeding. 

Voor haar overstap naar de zorg werkte Jennie jarenlang als grafisch vormgever, maar daar was ze op een gegeven moment klaar mee. ,,Ik zat hele dagen achter mijn PC, met bestanden te werken. Ik haalde er geen voldoening meer uit. Ik las een artikel in de plaatselijke krant over mensen die een carrièreswitch gemaakt hadden en nu met plezier bij Icare werkten. Ik dacht: dat wil ik ook! Ik heb me toen aangemeld bij Icare in Ede en kon vanuit de WW het opleidingstraject volgen: een versneld zij-instroom traject van 1,5 jaar.”

,,Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is heel mooi en dankbaar werk! Ik kan mensen concreet helpen met dingen die ze zelf niet meer kunnen. En daarnaast vervul ik ook een sociale rol; veel mensen maken graag een praatje met me. Ik neem hier ook altijd de tijd voor. Bij sommige cliënten kom ik binnen en zie ik gelijk in wat voor bui ze zijn. Je leert ze echt kennen, dat vind ik mooi aan dit werk! Ik zou graag nog willen doorgroeien naar MBO-verpleegkundige, zodat ik meer taken mag uitvoeren.”

Ervaart Jennie een hoge werkdruk in haar baan? ,,Nee totaal niet! Ik werk 28 uur per week volgens een basisrooster wat in overleg wordt samengesteld. Ik loop gewoon mijn route en als ik uitloop is er altijd wel een collega die kan bijspringen. Tegen iedereen die een carrièreswitch naar de zorg overweegt zou ik willen zeggen: loop gewoon eens een dag mee, dan ervaar je pas echt wat het werk inhoudt.”

MEET & GREET Benieuwd of een opleidingstraject in de zorg ook iets voor jou is? WerkgeversServicepunt Regio FoodValley organiseert op dinsdag 22 november van 18:30-21:00 uur een Meet & Greet waarbij je kennis kunt maken met meer dan 30 werkgevers in de zorg en welzijn. Pak dus je kans op 22 november bij het Technova College op de Bovenbuurtweg 7 in Ede! Informatie: www.kiesjekans.nl/kennismakenindezorg 

Dit artikel wordt u aangeboden door WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie