De Baron van Ede kent sinds 1 januari nieuwe eigenaren, maar aan het concept verandert niets.
De Baron van Ede kent sinds 1 januari nieuwe eigenaren, maar aan het concept verandert niets. Job Oldegbers / J.O. Media

Gastvrijheid centraal bij Baron van Ede: ‘Eten bij ons moet echt een speciale ervaring zijn’

29 maart 2023 om 09:25 Zakelijk

EDE Een avondje dineren bij de Baron van Ede moet onder nieuwe eigenaren Robert en Daniëla Venema een complete beleving worden. Vanaf het moment dat gasten over de drempel van het restaurant stappen, tot het moment dat hun de jassen weer worden aangereikt, moeten service en gastvrijheid centraal staan. ,,Eten bij ons moet echt een speciale ervaring zijn.”

Sinds 1 januari van dit jaar zijn Robert en Daniëla de nieuwe eigenaren van de Baron van Ede aan de Molenstraat 112-114. Het restaurant kenmerkt zich volgens Daniele door gastvrijheid, servicegerichtheid én een constante, Franse, keuken. ,,Dat zijn dingen die we heel erg belangrijk vinden”, vertellen ze.

WIJN

Het echtpaar komt al jaren in het restaurant en raakte op slag verliefd op het concept. ,,Sinds een jaar of vier komen we hier iedere week op donderdagavond. Wat we zo bijzonder aan het restaurant vonden, is dat onze favoriete tafel dan al klaar stond en dan precies op de manier zoals wij dat fijn vinden. Twee stoelen naast elkaar, onze favoriete wijn, een mooie karaf water: precies wat we willen.”

En dus bleven Robert en Daniëla terugkomen. ,,Zo leer je de eigenaren kennen en van het een komt het ander: we hebben het restaurant van ze overgenomen. Het concept blijft staan en ook die gastvrijheid waar we zelf zo gelukkig van werden, blijft hoog in het vaandel staan.”

SHIFTS

,,Het is ook de reden dat wij tafels niet twee keer op één avond reserveren”, legt Daniëla uit. ,,Sommige restaurants vullen de tafels in twee shifts. Wij willen dat niet. Als je om 17.00 uur een drankje komt doen en om 23.00 uur de deur weer uitstapt, dan is dat helemaal prima. Gezellig juist.”

Waar er tijdens het diner niets veranderd voor gasten komen Robert en Daniëla wel met iets nieuws.  Gasten kunnen namelijk vanaf half april, na Pasen, ook komen lunchen. 

LUNCH

,,Op dit moment zijn we van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur open. Dat gaat ongelooflijk goed. Maar we merken ook dat gasten graag wat komen eten tussen de middag, of een kop koffie komen drinken. Ook daar willen we op inspelen.” In eerste instantie kan er worden geluncht op vrijdag, zaterdag en zondag. 

MEER GASTEN

En dus wordt de Frans/Europese keuken van de Baron van Ede nog iets uitgebreid. ,,We zijn blij om te zien dat het zo goed gaat en we kijken er naar uit om nog veel meer gasten te verwelkomen.”

Meer informatie op: www.debaronvanede.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie