Ruben Kooij bij zijn restaurant aan de Nieuwe Stationsstraat 15 in Ede.
Ruben Kooij bij zijn restaurant aan de Nieuwe Stationsstraat 15 in Ede. Freek Wolff

La Cubanita heropent de deuren aan Museumplein Ede: ‘We gaan dit restaurant nieuw leven inblazen’

20 september 2023 om 13:50 Zakelijk

EDE De smakelijke tapas zijn een befaamd concept van La Cubanita, een keten die intussen al op 53 locaties aan de weg timmert. Na een frisse renovatie stort Ruben Kooij (24) zich op de heropening van de locatie in Ede, die begin oktober plaats zal vinden.

Een portret van Che Guevara hangt nog steeds aan een muur, maar verder staat alles op z’n kop. ,,Dat portret komt op een andere plek terug.” Er wordt met man en macht gewerkt om het interieur een flinke upgrade te geven, met warmere kleuren voor nog meer sfeer.

VEEL GELEERD BIJ MCDONALD’S

Ruben ging naar de Veldhuizerschool en het Pallas Athene College in Ede. Vanaf zijn vijftiende deed hij horeca-ervaring op bij McDonald’s, naast zijn studie aan de filmacademie in Hilversum. In Utrecht kon hij in tien jaar tijd doorgroeien bij deze fastfoodketen, zodat hij op termijn manager werd. Intussen switchte Ruben van studie van film naar HR, ook omdat dit aansluit bij zijn werk in de horeca. ,,Ik heb veel geleerd bij McDonald’s, want het is een zeer goede werkgever.”

MIJN MOND VIEL OPEN

Door zijn pijlsnelle loopbaan bij de fastfoodketen was Ruben in een kantoorbaan gerold, terwijl zijn hart op de werkvloer ligt, vooral om met mensen te werken. Daarom koos hij dit voorjaar voor een bezinningsmaand. Een etentje bij La Cubanita in zijn woonplaats Arnhem triggerde hem tot een oriëntatie bij deze franchiseketen. Zijn oog viel op een vacature voor een vestiging in zijn oude woonplaats, hoewel hij dit op dat moment nog niet wist. ,,Toen ik dat hoorde, viel mijn mond open en alles op z’n plek, want vroeger ging ik altijd uit op dit plein. Ik heb hier zelfs mijn eerste date gehad.”

ONWIJS SPANNENDE STAP

Ruben kan nu zijn ervaring en creativiteit als ondernemer kwijt. Hij gaat aan de slag met een nieuw personeelsteam van een man of veertig. ,,Ik kan hier ook mijn ei kwijt qua marketing, met filmpjes en social media. Dus alles wat ik leuk vind, kan ik nu combineren. Wel vind ik het een onwijs spannende stap.”

Aan het Museumplein komt een La Cubanita 2.0, met een nieuwe look & feel. ,,Als de deur open gaat, moeten mensen zien dat het veranderd is. We gaan dit restaurant nieuw leven inblazen met een nieuwe uitstraling, waar een ieder zich prettig voelt. De deur blijft open voor een breed publiek.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Ruben Kooij: ,,Bij La Cubanita kan ik alles combineren wat ik leuk vind.” - Freek Wolff

PERSONEEL

Ook voor zijn personeel heeft Ruben een ruimhartige blik. Cv’s zeggen hem niks. Hij gaat voor de ontmoeting, het juiste type. Iedereen kan het horecavak leren, is zijn visie. ,,Op zaterdagochtend kun je tussen tien en twaalf altijd even binnenlopen voor een gesprek. Om te ervaren of we bij elkaar passen.”

La Cubanita biedt een breed scala aan tapas (55). De nieuwe eigenaar plukt even zijn favoriete gerechtjes van de menukaart: garnalen in knoflooksaus, pikante biefstukjes en vegetarische recepten. ,,De nacho-chips met guacamole zijn ook heel populair, naast de broodjes met aioli.” Bovendien staat de keten bekend om de aantrekkelijke cocktails, te bestellen tegen een vaste lage prijs. Wil je solliciteren of heb je een vraag? Mail dan naar ede@lacubanita.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door La Cubanita Ede. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie