,,Er is voor ieder wat wils op de stoffenmarkt, van stoffen tot fournituren en van leer tot wol”, zegt Geoffrey Franse van Stoffencircus.
,,Er is voor ieder wat wils op de stoffenmarkt, van stoffen tot fournituren en van leer tot wol”, zegt Geoffrey Franse van Stoffencircus. Johan Berkhout

De leukste stoffenmarkt komt terug: ‘Iedere kraam is uniek’

20 september 2023 om 17:45 Zakelijk

EDE Na een succesvolle eerste editie vorig jaar strijkt Stoffencircus woensdag 27 september aanstaande wederom met een uitgebreide en goed gesorteerde stoffenmarkt neer op het Marktplein in Ede. Op de markt is alles te vinden voor de zelfmaakmode, maar bijvoorbeeld ook voor het interieur. Wat te denken van mooie nieuwe gordijnen met het oog op de donkere dagen.

door Marloes Kleijer

Stoffencircus heeft jarenlange ervaring in de branche en organiseert evenementen door heel Nederland, België en Duitsland. ,,De vorige editie van de stoffenmarkt in Ede was de allereerste voor Stoffencircus. ,,Best spannend natuurlijk, maar het is zowel de organisatie als de ondernemers heel goed bevallen. Ook de bezoekers waren zeer content. Ede is dus zeker een blijvertje in onze agenda”, zegt Geoffrey Franse van Stoffencircus, gevestigd in Den Haag. Dat de contacten met de gemeente en de marktmeester ook nog eens soepel verlopen, is volgens hem een extra pluspunt.

BREED AANBOD

De stoffenmarkt is een echte consumentenmarkt. Kwaliteit, diversiteit en creativiteit staan hoog in het vaandel voor de organisatie. Geoffrey: ,,Er zijn tussen de zeventig en honderd kramen op de markt te vinden en iedere kraam is uniek. Wij proberen een zo gevarieerd mogelijk aanbod te brengen, zowel voor de consument met een kleine portemonnee als de consument die op zoek is naar luxere producten. Men zal hier dus niet veel van hetzelfde vinden. Het is niet te vergelijken met een stoffenwinkel. Daar worden keuzes gemaakt in het aanbod en op de stoffenmarkt vind je werkelijk alles!”

PRODUCTEN

Wat is er zoal te vinden op de stoffenmarkt? Uiteraard een breed scala aan stoffen, zowel voor mode voor volwassenen als kinderen, maar ook voor het interieur, denk aan gordijnen en kussenhoezen. Ook mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld leer of wol kunnen echter hun hart ophalen op de stoffenmarkt van Stoffencircus en als klap op de vuurpijl is er bovendien een breed assortiment fournituren te vinden. 

LEUKE DAG UIT

Het succes is volgens Geoffrey niet alleen te danken aan het diverse aanbod. ,,We hebben ook te maken met een groeiende populariteit op het gebied van ‘zelf maken’. Sinds corona wordt er veel meer kleding zelf gemaakt. Mensen kijken verder dan de standaardkleding van de grote merken en ketens. Ook het milieu en de arbeidsomstandigheden spelen hierbij een grote rol. Kom dus vooral gezellig naar de markt! Er is voor ieder wat wils en met alle horeca om het Marktplein heen kun je er een leuke dag uit van maken.”

Stoffenmarkt, Marktplein Ede, woensdag 27 september 10.00 tot 16.30 uur.

Dit artikel wordt u aangeboden door Stoffenmarkt. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie