Arrien van Prooijen
Arrien van Prooijen Toon Hermans Huis Ede

Thema-avond Kanker in het gezin

Zorg Deel je nieuws

Kanker heb je niet alleen, kanker heb je met elkaar. Het nestelt zich diep in alle haarvaten van het systeem. Eerst overleven met elkaar en dan komt het besef. Maar wat is er dan gebeurd? Alles voelt anders. Durf je dat te delen met elkaar? Hoe geef je als gezin betekenis aan deze nieuwe situatie?

Arrien van Prooijen-de Jong geeft hierover een lezing in het Toon Hermans Huis Ede op woensdag 4 september aanstaande. “Samen met de gasten kijk ik naar de gevolgen wanneer kanker je gezin en je kinderen treft. Dit doen we vanuit een perspectief van hoop, zingeving en verrijking."

Arrien is specialistisch verpleegkundige en docent verpleegkunde in diverse vakgebieden, waaronder de oncologische en palliatieve verpleegkunde. "Als kanker je gezin treft, heeft elk gezinslid zijn eigen verhaal en elk kind heeft zijn eigen verdriet. Het grootste cadeau wat je (later) als ouders, je kind, kunt geven is de erkenning van de geleden pijn."

Deze lezing is gebaseerd op de resultaten van het onderzoek ‘Kanker in het gezin en de meerwaarde van de contextuele benadering’. Een samenvatting van het onderzoek leest u op www.toonhermanshuisede.nl

De thema-avond kanker in het gezin begint woensdag 4 september aanstaande om 19.30 uur. Het is fijn als u zich aanmeldt via info@toonhermanshuisede.nl. Er zijn aan deze avond geen kosten verbonden.

Het Toon Hermans Huis is gevestigd in De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede.

advertentie