Afbeelding
Archief BDUmedia

Gelderse Vallei: 'Vooralsnog geen signalen om uit te gaan van staking'

17 oktober 2019 om 15:33 Zorg

EDE Het Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat er op dit moment niet vanuit dat er ook in Ede gestaakt zal worden tijdens de landelijke actie op 20 november. Verschillende vakbonden organiseren een landelijke staking naar aanleiding van het uitblijven van een goede cao voor 200.000 ziekenhuismedewerkers. ,,Wij hebben nog geen signalen van ons personeel gehoord dat dit ook bij ons het geval zal zijn", laat hoofd communicatie Christianne van den Broek desgevraagd weten.

Er is al langere tijd onrust rondom de ziekenhuis-cao. Vakbonden willen een structurele loonsverhoging van vijf procent en een extra toeslag wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen om te werken. Verder willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden voor het personeel en over instroom en behoud van medewerkers. 

Voor een vervolgend artikel is EdeStad.nl Premium op zoek naar een Edenaar die in de zorg werkt en bewust wel of juist niet meedoet aan stakingen. Reacties kunnen gemaild worden naar j.oldegbers@bdu.nl. 

ZONDAGSDIENSTEN Sinds de gesprekken eind juni zijn beëindigd hebben 25 ziekenhuizen 24 uur lang zondagsdiensten gedraaid. ,,In de Gelderse Vallei was dit niet het geval", aldus Van den Broek. Volgens haar is er op dit moment nog aanleiding om er vanuit te gaan dat er gestaakt  zal worden. ,,Vooralsnog is 20 november een normale werkdag waarop we zorg verlenen aan onze patiënten." Mocht er wel iets veranderen dan worden patiënten volgens Van den Broek direct op de hoogte gebracht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie