Afbeelding
RIVM

Consultatiebureau Lunteren verhuist definitief naar het nieuwe medisch centrum

25 februari 2021 om 12:19 Zorg

LUNTEREN Het consultatiebureau in Lunteren gaat definitief over van het gezondheidscentrum naar het nieuwe medisch centrum. Hierover is vanaf eind 2016 contact geweest met betrokken organisaties. Eerder liet Guido Brethouwer van het gezondheidscentrum weten het niet eens te zijn met de conclusie om het consultatiebureau te huisvesten in het nieuwe medisch centrum. Wethouder Leon Meijer heeft eind vorig jaar aangegeven ,,de zaken en argumenten nog een laatste keer onder elkaar te zetten.” Dat is gebeurd en het eerdere besluit blijft gehandhaafd.

Door Gerard van Wijk

,,Het proces rondom de verhuizing van het consultatiebureau Lunteren gaat door. Dit wil zeggen het tekenen van de contracten en het verbouwen en verhuizen,” aldus de wethouder. Hij geeft in een schrijven aan Brethouwer dat de VGGM (Veiligheids- en Gezondheidsregio Midden Gelderland) zomer 2018 al heeft vastgelegd dat het gezondheidscentrum niet in aanmerking kwam voor de huisvesting van het consultatiebureau. ,,Er is toen geen belofte gedaan dat bij een toekomstige verhuizing van het consultatiebureau het gezondheidscentrum opnieuw in overweging genomen zou worden.”

De belangrijkste argumenten om het consultatiebureau in Lunteren te verhuizen naar het nieuwe medisch centrum zijn de decentrale ligging van het gezondheidscentrum, de hogere kosten, de minder flexibiliteit en beschikbaarheid alsmede de logistiek binnen het centrum.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie