Afbeelding
Pixabay

Eleos Siloam in Ede viert eindelijk vijftig jarig bestaan

24 september 2021 om 18:00 Zorg

EDE Bewoners en begeleiders van Eleos Siloam in Ede konden woensdag eindelijk hun vijftig jarig bestaan vieren. Door de corona-pandemie moesten zij een jaar lang wachten, voordat ze in de binnentuin van de begeleide woonvorm de slingers konden ophangen. Om het lustrum luister bij te zetten ontving Siloam prachtige tuincadeaus van regiomanager Tessa van den Berg.

Siloam werd in Bennekom op 1 juni 1970 als begeleide woonvorm opgericht door de familie C.A. Sloof. Onder andere enkele bejaarde dames vonden er hun thuis. In 1983 kwam de woonvorm in handen van de Stichting Reformatorische Pensiontehuizen. In 1995 volgde een fusie met de SPGG en twee woonvormen van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Uiteindelijk werd Siloam op 1 januari 2000 onderdeel van Eleos, een landelijke instelling die gespecialiseerd is in christelijke ggz.

Siloam, gevestigd aan de Anjelierlaan 25 in Ede, biedt mensen met psychische problemen eenthuis. Dat kan tijdelijk zijn of voor langere tijd. De begeleiders helpen de bewoners en stimuleren hen met het vinden van structuur en balans in hun leven. ,,Siloam organiseert ook activiteiten met de negentien bewoners, zoals wandelingen, spel- en zangavonden. Op 5 oktober vindt er een open avond plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Buurtbewoners en andere Edenaren zijn van harte welkom om tussen 14.30 en 17.00 uur een kopje koffie met wat lekkers te halen in de tuin van Siloam aan de Begonialaan 49. Ook bij de vestigingen Juventum en De Brug aan de Van Neslaan kunt u genieten van een kennismaking met een geurende bak koffie. Zij zetten de deur open tussen 19.15 en 20.15 uur,’’ laat de organisatie weten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie