Afbeelding
Ted Walker

'Edese' wielerkampioenen jaar extra in het rood-wit-blauw

Corona

EDE De KNWU ziet in 2020 af van organisatie van de NK wielrennen. De wielerbond wil andere evenementen, bijvoorbeeld de grote rondes, de ruimte geven in de krappe agenda. Door het schrappen van de NK mogen onder anderen Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes, de winnaars van vorig jaar in Ede, zich nog een jaar langer Nederlands kampioen noemen.

,,Voor de elitecategorieën lijkt er geen ruimte voor de NK", aldus directeur Thorwald Veneberg. ,,De kalender voor dit najaar is al een kalender van hoop. Het is nog maar de vraag of er tegen die tijd zulke grote evenementen georganiseerd kunnen en mogen worden."

De KNWU en organisator Courage Events besloten eerder in overleg met de provincie Drenthe al voorlopig geen nieuwe datum te plannen voor de Nederlandse kampioenschappen. Eind vorige maand liet Veneberg optekenen dat het een erg moeilijke klus zou worden een geschikt weekend te vinden. De organisatie dacht aanvankelijk aan 22 en 23 augustus.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn tot 1 september geen grote sportevenementen toegestaan. Er was al besloten om het evenement in 2021 opnieuw toe te wijzen aan de provincie Drenthe.

advertentie
advertentie