Afbeelding
Theo Beumer

DTS Ede mag wellicht toch voetballen

Corona

EDE Er is nog een kans dat DTS Ede binnenkort toch nog mag voetballen. De Edenaren hebben zich namelijk geplaatst voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker en daarin is Quick Boys de tegenstander.

Dat duel staat gepland voor dinsdag 27 oktober, en die datum valt in de gedeeltelijke lockdown van vier weken die het kabinet dinsdagavond bekend maakte. Een van de maatregelen is dat amateur teamsporten voor sporters vanaf 18 jaar niet meer mogelijk is en dat competities worden stilgelegd. ,,Maar het TOTO KNVB Beker toernooi is een betaald voetbal toernooi, en die mag gewoon doorgaan”, zegt directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee tegen NOS.

,,Je zou dus mogen zeggen dat ook de amateurteams in dit toernooi mogen voetballen, de vraag is alleen of dat ook praktisch kan”, vervolgt Van der Zee. ,,Ze moeten op dit moment trainen op anderhalve meter, in groepjes van maximaal vier. Dat is natuurlijk geen voetbaltraining. Dus als ze mogen voetballen, mogen ze dan ook optrainen? En moeten ze getest worden.”

Het zijn vragen die de KNVB verder bespreekt met het ministerie van VWS. ,,Maar op dit moment hou ik me wel vast aan de gedachte dat de amateurteams mee mogen doen. We moeten wel een beetje hoop houden in deze donkere tijden.”

UPDATE Inmiddels heeft de KNVB woensdagmiddag 14 oktober meer mededelingen gedaan over het bekertoernooi en het vervolg. De wedstrijd DTS Ede - Quick Boys is verplaatst naar 1 of 2 december.

advertentie
advertentie